Etraf ve Kentçilik Bakanı Murat Müessese, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve yetkili savcı, Orhantepe Semti Bankalar Sokağı Sema Sokak'ta çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafında tahlillerde bulundu.

Enkaz kaldırma ve arama çalışmalarının sona erdiği binanın taban etüdü yapılmaya başlandı.

Yeşilyurt Apartmanı'nın taban etüdünün bitirilmesinin ardından, bitişiğinde yer alan ve tehlike taşıyan Yunus Apartmanı'nın da imhayı asıllaştırılacak.

Öte yandan Etraf ve Kentçilik Bakanı Murat Müessese, enkaz altında kalarak yaşamını kaybeden yurttaşların cenaze merasimine katılacak.

Bakan Müessese daha sonra semtteki bir düğün salonunda, Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde yer alan ve tehlike sebebiyle boşaltılan apartmanların idareyicileri ve durgunlarıyla bir buluşma tertip edecek.

KARTAL'DAKİ ÇÖKEN BİNA

Orhantepe Semti Bankalar Sokağı Sema Sokak'taki Yeşilyurt Apartmanı 6 Şubat'ta saat 15.59 sıralarında çökmüş, hadisenin hemen ardından bölgeye sevk edilen takımlar, arama kurtarma çalışmalarını başlatmıştı. Çökmenin ardından etraftaki 7 bina da güvenlik mazeretiyle tahliye edilmişti.

Arama kurtarma çalışmalarında, enkazdan 14 birey yaralı olarak kurtarılarak sağlık kurumulara kaldırılmış, 21 bireyin de cansız vücuduna erişilmişti.