Kartal'da geçen çarşamba günü, 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesi neticeyi yaşanan felakette enkaz altına kalan Şevval Yılmaz'ın cansız vücuduna hadiseden 2 gün sonra erişildi. Otopsi sonrası ailesi tarafından teslim alınan Şevval'in cenazesi, bu sabah saatlerinde baba ocağı olan Sakarya'nın Hendek ilçesi Kırktepe Semti'ne götürüldü. Kartal'da sıhhat iş lisesinde okuyan ve hemşire olma hayali kuran Şevval Yılmaz'ın cenazesi, bu sabah helallik alınması için son defa babaevinin önüne getirildi. Evin önünde bekleyen Yılmaz Ailesi ve akrabaları, gözyaşlarına boğuldu.

SEVVAL

Şevval'in cenazesi helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı Kırktepe Merkez Camii'ne götürüldü. Acılı aile burada taziyeleri kabul etti. Genç kızın babası Çetin ve abiyi Gökhan Yılmaz ile teyzeleri, yakınları ve dostları taziye sırasında tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. Cenaze namazına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan ile Şevval Yılmaz'ın mektep dostları da katıldı. Yoğun katılım sebebiyle cami bahçesinde adım atacak yer kalmadı. Cenazede, Şevval'in tabutunun üzerinde gelin duvağı örtüldü.

Şevval Yılmaz'ın cenazesi, ikindi zamanı kılınan cenaze namazının ardından Kırktepe Semti Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

'HAVASIZLIKTAN CAN VERDİ'

Genç kızın amcası Adem Yılmaz, yeğeninin trajedi sırasında aldığı darbe neticeyi değil havasızlıktan can verdiğini düşündüklerini belirterek, "Konutta oturuyordular, ben de orada oturuyorum. Sonra bir haber geldi, bina çöktü diye. Hemen koştuk, annesini 5 saat sonra çıkardılar. Bina sokağa doğru uyuyunca art açıldı, arkadan çıkardılar. Bu ön tarafa düşmüş, annesine 'Zelzele oluyor' demiş, annesi 'Hayır' demiş. O arada dairenin çıkışına doğru kaçmış, bina çökünce kirişin altında kalmış. İlk raporlara göre havasızlıktan can verdi, muhtemelen öyle. Bedeninde pek bir şey yoktu, Adli Tıp raporu bu biçimde" dedi.

ANNESİNE SÖYLEMEDİLER

Kızıyla beraber enkaz altında kalan ve molozların içinden yaralı olarak çıkarılan anne Güler Yılmaz'ın Şevval Yılmaz'ın can verdiğinden habersiz olduğu bilindi.

Ailenin, İstanbul'da bir sağlık kurumunda uyuyan anneye acı haberi rehabilitasyonu sonrası vereceği belirtildi.

DHA