İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47'nci saatteyiz. Çalışmalarımız aynı süratle devam etmektedir. AFAD'ın manipülasyonuyla itfaiye, UMKE, 112 sıhhat ve sivil toplum teşkilatlarıyla çalışmalar aynı biçimde devam etmektedir. Şu ana kadar 14 şahsı kaybettik, 14 yurttaşımızı da sağ çıkarabildik" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu Kartal'da çöken binaya ait son bilgileri verdi.

Soylu şunları söyledi:

"Dün akşam saat 11.00'de kayıp sayımız 11'di. O saatten sonra 3 yurttaşımız yaşamını kaybetti. Sağ kurtulamadılar. Hafif yağmurun rastgele bir yavaşlatıcı maniyi mevzubahisi değil. 14 yaralımızın gidişatı iyi. Göçük altında kalanları sağ salim biçimde çıkarmayı umut ediyoruz."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, da "Bakanlığımızla koordineli biçimde tüm lüzumları gidermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

TAKIMLAR BİR GENCE ERİŞTİ

Kartal'da enkaz altından 16 yaşında bir genç çıkarıldı. 45'inci saatine saatine giren çalışmalar sesin geldiği söylenen noktada arama yapan takımlar bir gence erişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu enkaz altından çıkarılan yaralının 16 yaşında bir erkek olduğunu söyledi. Yaralı sağlık kurumuna sevk edildi.

Enkaza alanında basın üyelerine söyleme yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Genç bir çocuğumuzu çıkardılar Ses geldi onun üzerine takımlar müdahale ettiler. Ambulansla sağlık kurumuna sevk ettiler. 16 yaşında bir erkek." dedi.

KURTARILAN GENCİN ADI MUHAKKAK OLDU

Kartal'da çöken binanın enkazından 45 saat sonra kurtarılan 16 yaşındaki gencin Mert Aydın olduğu bilindi.

cdfbade46968714a749c4a7b0ba400b9

ŞEYMA KAMBUR'UN SESİ DİNLENDİ

Kartal ’da çöken binanın enkazında Şeyma Kambur ’un sesi dinlendi. Sesin dinlenmesinin ardından bayanı kurtarmak için çalışmalar süratlendirildi. Şeyma ’nın yakınları umut içinde kurtarılmasını bekliyor.

Kartal ’da çöken 8 katlı binanın enkazından Şeyma Kambur ’un sesinin dinlendiği bilindi. Kambur ’un göçük altından seslenmesinin ardından arama kurtarma takımları bayanı kurtarmak için çalışmalarını süratlendirdi. Şeyma ’nın enkaz altından seslendiğini bilen yakınları keyif gözyaşları dökerken, arama kurtarma çalışmalarını umutla takip ediyorlar.

kartall