Dün Tavas ilçesi Nikfer Semti hudutları içindeki Bozdağ üzerinde bulunan Denizli Kayak Merkezi'nde tesirini çoğaldıran fırtına ve tipi dolayısıyla kapanan kara yolunda, sosyal kuruluşlarda mahsur kalanları kurtarma çalışması bitirildi.

Bölgeye gelen Denizli Megakent Belediyesine ait iş aygıtları ile İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı takımlar, karla kapanan yolu açmak için çalışma yaptı. Tipi ve kar yağışı sebebiyle zaman zaman taşıtların yolları açmakta zorlandığı görüldü.

1

KAYAK MERKEZİNDE MAHSUR KALAN 200 BİREY TAHLİYE EDİLDİ

Sabah saatlerinden itibaren kurtarma harekâtına başlayan takımlar evvel kara yolunda kar kürüme ve tuzlama çalışması yaptı.

Takımların zaman zaman güç anlar yaşadığı kurtarma harekâtında kara yoludaki kar eforlukla arınılarak kayak merkezine erişildi. Takribî 1,5 metreyi bulan karda bazı taşıtların kara defineli olarak şarampolde kaldığı görüldü.

2

Takımlar kayak merkezinde bulunan takribî 200 bireyin tahliyesini, takribî 14 saat süren çalışmanın ardından üç düzeyde hakikatleştirdi.,

3

İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı gazetecilere yaptığı söylemede, negatif hava şartları sebebiyle mahsur kalan yurttaşların sıhhatli bir biçimde bölgeden tahliyesinin reelleştirildiğini söyledi.

4

Karda mahsur kalan ve Aydın'ın Nazilli ilçesinden kayak merkezine ilk defa gelen Nihat Kıracan, dünden bu yana belediye takımlarının kendilerini hoş biçimde ağırladığını ifade etti. Yasin Ünlü ise gecenin güç geçtiğini belirterek konuta gideceği için mutlu olduklarını anlattı.

5

İHA-Anadolu Ajansı