TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde düzenlenen yamaç paraşütü yarışmasında dün 50 metre yükseklikten kayalıklara düşerek yaralanan 40 yaşındaki Bahri Kılıçaslan'ın kolunda sadece çıkık olduğu belirlendi.
Tokat Valiliği, Turhal Kaymakamlığı, Turhal Belediyesi ve Şenyurt Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 7'ncisi yapılan Mercimektepe Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması, dün ilçeye bağlı Şenyurt Beldesi'nde başladı. Yarışmaya 6’sı yabancı toplam 50 yarışmacı katıldı.

KAYALIKLARA DÜŞTÜ

Öğle saatlerinde başlayan uçuşlar sırasından yarışmaya Burdur'dan katılan Bahri Kılıçaslan, yamaç paraşütüyle kalkış yaptıktan sonra bir süre havada süzüldü. Ancak kısa bir süre sonra Kılıçaslan 'pilotaj hatası' yapınca bir anda 50 metreden kayalıklara düştü. Kılıçaslan'ın kayalıklara düştüğünü gören sağlık görevlileri ve arkadaşları bulundukları noktaya koştu. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan ve kolu kırıldığı sanılan Kılıçaslan bulunduğu yerden çıkartılarak, ambulansla Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Kılıçaslan'ın sağ kolunda çıkık oluştuğu belirlendi. Kılıçaslan, tedavisinin ardından taburcu edildi.

"HALİMİZE ŞÜKÜR"

Yarışmaları izlemek için tekrar Mercimektepe'ye gelen Bahri Kılıçaslan, yaşadığı olayı anlattı. 6 yıldır yaptığı bu spor sırasında ilk kez kaza geçirdiğini söyleyen Kılıçaslan, durumunun şu an iyi olduğunu sadece kolunda çıkık oluştuğunu söyledi. 'Aslında bu kaza daha büyük kırıklara sebebiyet verebilir' diyen Kılıçaslan, "Burada bir mucize olduğuna inanıyoruz artık. Bu halimize şükür diyoruz" dedi. Olay anını anlatan Kılıçaslan şöyle konuştu:
"Buranın coğrafi bölgesi termallerin sert oluşu, dönüşümüzde termale sert girmemizden kaynaklanan stola girdi kanadımız. Bu 'pilotaj hatası' da olabilir ama havanın durumundan kaynaklanan bir durum. Tam kayaya düştüm. Sol kolum kayaya çarptı. O arada kolumuz çıktı. Kırık zannediyorduk ama çıkıkmış. Düşerken yere bakıp en az şekilde nasıl hasarla kurtarabilirim diye düşünüyorsun. Zaten aşağıya bakarak düştüm." Kılıçaslan'ın bir ay boyunca yamaç paraşütü yapamayacağı öğrenildi. Bu arada Kılıçaslan'ın havadayken düşüş anı bir arkadaşı tarafından cep telefonu ile kaydedildi.