Show haberde yer alan habere göre; Damat Serdar İ., 41 yaşındaki kaynanası Yeter B. ile sosyal medya üzerinden aşk yaşamaya başladı. Damat ilişkisi ortaya çıkınca konuttan kaçtı ancak 2 hafta sonra konuta geri döndü. Yaşanan yasak aşkın sonunda silahlar patladı. Bacanağı ve eşinin dayısı bıçakla üzerine yürüyünce damat silahını ateşleyerek eşinin dayısını öldürdü, bacanağını yaraladı.

DURUŞMA CİNAYET İŞLEYEN DAMADA TAHRİK İNDİRİMİ UYGULADI

"İsteyerek adam öldürme ve yaralama" kabahatinden açılan davada damada evvel müebbet mapus cezası verildi, sonra tahrik indirimi uygulandı. Müebbet mapus cezası 15 seneye, yaralanma cezası da 3 sene 9 aya indirildi.

12

"İLİŞKİ TERBİYEYE TERS AMA HUKUKA TERS DEĞİL"

Duruşma hadisede yaralanan bacanağa da 1500 TL para cezası verdi ama haksız tahrik indirimi uygulamadı. Kararda annesinin eniştesiyle yasak aşk yaşaması indirim bahanesi sayılmaz denildi ve annenin oğluna karşı mesullüğünün olmadığını belirtildi. Duruşma ise annesinin damadıyla kendi rızasıyla ilişki kurduğunun altını çizerek bu ilişki terbiyeye ters ama hukuka ters değil deyip ilişkinin tahrik nedeni sayılmayacağına karar verdi.

13
*Hadise hatıranın görüntüsü