Kayseri'de akşam saatlerinde savaş uçağının ses duvarını aşmasından dolayı çıkan gürültü Kayseri kent merkezinde heyecan yaşattı.
 
Erkilet 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan kalktıktan sonra THK'ya ait savaş uçağı Kayseri semalarında ses duvarını aşınca, patlama meydana geldi. Gürültüyü duyan vatandaşlar 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma hatlarını aradılar. Vatandaşların 'Müthiş bir patlama oldu' ihbarından sonra polis ve askeri personeller olayla ilgili araştırma başlattı. Yapılan araştırmalarda kulakları sağır eden, binaların camlarının sallanmasına, bazılarının ise kırılmasına yol açan ve gök görültüsünü andıran patlama sesinin savaş uçağının ses duvarını aşmasından dolayı oluştuğu belirtildi. Halk tarafından patlama sanılan bu ses sosyal medya da çeşitli yorumlara, hatta ve hatta terör patlamasına yorumlanınca Alo 155 ve 156 hatları dakikalarca susmadı. Şehirde heyecanlı dakikalar yaşandı.
Savaş uçağının çıkarrtığı bu gürültüyle ilgili olarak araştırma yapan ekipler tarafından 'çıkan yüksek ses, bir uçaktan kaynaklanmıştır, ekiplerimiz normale dönebilir' anonsu yapıldı.