Bu sabah Kayseri'den üzücü haber geldi. Sabahın erken saatlerinde izine çıkmış olan er ve erbaşları taşıyan özel halk otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. 

Saldırıyı düzenleyecek olan araç, halk otobüsünü bir süre takip ettikten sonra kırmızı ışıkta infilak ettiği anlaşıldı. Hain saldırıda 13 asker şehit olurken içerisinde sivillerin de olduğu 56 kişi yaralandı. 

Hain saldırı hakkında NTV televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırı ile ilgili olarak "Oklar PKK'yı işaret ediyor" dedi.

Numan Kurtulmuş, doğrudan askerlerin hedef alındığını, saldırıda kullanılan malzemelerin İstanbul Beşiktaş'ta geçen hafta Cumartesi günü düzenlenen saldırılarda kullanılan malzemeye benzediğini söyledi.

Kurtulmuş, "Bu malzemeler AVM'lerde, çarşamba pazarında satılmıyor. Birtakım ülkelerin silahlı kuvvetlerinin envanterlerinde olan bombaların da olduğu anlaşılıyor. İşin arkasında lojistik destek var, istihbari destek var. Bir siyasi planlama var" dedi.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan saldırıyla ilgili bilgi aldıktan sonra yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Terör örgütlerine karşı, milletimizle birlikte, bir milli seferberlik ruhu içerisinde, hep birlikte kararlılıkla mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş'ta gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım da, "Terörün amacı halkın moral değerlerine zarar vermektir. Belli ki 15 Temmuz'dan ders almamışlar. Terörün amacının gerçekleşmemesi için programa ara vermiyorum" diye konuştu.

"Bu kurşun millete sıkılmıştır"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak taziye dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu, düzenlediği basın toplantısında ise "Güvenlik güçlerine karşı sıkılan her kurşun millete sıkılmıştır. Güvenlik güçlerine karşı düzenlenen her eylem topluma düzenlenmiş demektir" dedi.

Doğan Haber Ajansı'nın geçtiği bilgiye göre bombalı saldırıyı düzenleyen aracın plakası sahte çıktı. 

MHP: Terörü şiddetle lanetliyoruz
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Kayseri'de düzenlenen saldırıyı kınadı.

Partinin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Kayseri'de kahpece yapılan bu hain saldırıyı şiddetle lanetliyoruz" ifadesi kullanıldı.

HDP saldırıyı kınadı, partinin il binası taşlandı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) de Kayseri'de düzenlenen saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada saldırıyı en sert biçimde kınadığını açıkladı.

HDP'den yapılan açıklamada, "Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı:
"Türkiye'nin adım adım sürüklendiği şiddet girdabından büyük bir üzüntü duyuyor ve yaşanmakta olan acıları paylaşıyoruz. Artık kınamalarla yetinilecek bir dönemi çoktan geçtik. Bu acıların bir an önce dinmesi ve yenilerinin yaşanmaması için bugün hepimiz şiddet karşıtlığında, barış, demokrasi, adalet ve özgürlük duyguları etrafında bir arada durmalıyız."

Saldırı sonrası HDP'nin Kayseri il binası taşlandı. Slogan atarak zorla binaya girmeye çalışan bir grup polis tarafından engellendi. Polis bina çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.