Muğla'da faaliyet bildiren bir mazot istasyonu sahibinden, iptal edilen ruhsatı bitmiş dışlamak vaadiyle sus payı aldığı öne sürülen 6 şüpheliden 5'i yakalandı.

Şüpheliler aralarında yer alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 2 koruma polisi, "rüşvet" iddiasıyla açığa alındı.

Edinilen bilgiye takriben, Muğla'nın Marmaris ilçesinde Ethem S'nin 10 sene boyunca işlettiği ve sonrasında takvim 400 bin avroya kiraya verdiği mazot istasyonunun ruhsatı, kavşakta bulunması nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü kadar iptal edildi. Bunun üstüne ruhsatı yeniden hariç tutmak üzere başvuran ancak olumlu cevap alamayan Ethem S, önce Halil Emre A. ile arkasında Siraç, Zeydin ve Fırat U. ile görüştü. Ruhsat sorununu çözmek için 1 milyon 250 bin lira sus payı istek etti.

MADDİ MENFAAT SAĞLADIKLARI TESPİT EDİLDİ 

Şüphelilere bambaşka tarihlerde 800 bin lira veren akaryakıt istasyonu sahibi Ethem S, ruhsat yenilenmeyince kalan miktarı ödemeyi reddetti. Bunun üzerine tehdit edilen Ethem S, Muğla Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Uğraş Şubesine giderek şikayetçi oldu.

Emniyet güçlerince yapılan çalışmalarda Ankara Güvenlik Müdürlüğü Koruma Şubesinde görevli olan, aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koruma ekibinde de yer alan polis memurları Ercan Ü. ve Bülent İ'nin, Ankara'daki bürokratlar yoluyla ruhsat sorununu gidermeye çalıştığı ve karşılığında bedensel üstünlük sağladığı saptandı.

2 POLİS MEMURU AÇIĞA ALINDI

Ayrıca Ercan Ü'nün Muğla'da bir takım kişilere zor uygulayarak "parayı tahsil etmeleri" konusunda talimatlar verdiği de belirlendi. "Yağma" suçunu işledikleri tespit edilen 6 şüpheliye karşın operasyonda, aralarında 2 polis memurunun da bulunduğu 5 kararsız gözaltına alındı, kaçak 1 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Laf konusu polis memurlarının İçişleri Bakanlığınca açığa alındığı belirtildi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kemal-Kilicdaroglu-nun-2-koruma-polisi-rusvet-iddiasiyla-gozaltinda/250927