CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener akşam yemeğinde buluştu. CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre görüşme sonrası pürüz yaşanan alanlardaki meseleler aşıldı, uzlaşmaya varıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplandı. CNN TÜRK'ten Ünal Kaya'nın haberine göre tercih ittifakını ele alan iki lider kurullar arası görüşmede uzlaşılamayan başlıkları görüştü. Dorukta ittifak mevzusunda uzlaşma sağlandığı bilindi.

Genel Merkez dışında toplanan iki lider, kurullar arası görüşmede uzlaşılan ve protokole bağlanan şehirler ile uzlaşı sağlanamayan yerleri ele aldı. Bu kapsamda Ankara Etimesgut, Muğla Bodrum, Denizli Pamukkale, Kocaeli'nin Çayırova ve Bursa Osmangazi'nin hangi partiye vazgeçileceği masadaydı.

PROTOKOL AKTÜELLENECEK

Ayrıca İstanbul'un ilçelerinde nasıl bir dağılım olacağı ile Gaziantep gibi kritik bazı şehirlerde adaylar üzerinden de değerlendirme yapıldı. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Akşener'in pürüz yaşanan alanlardaki meselelerin aşılmasıyla alakalı uzlaşmaya vardığı bilindi. İki liderin vereceği yönergelere göre parti kurmayları ittifak protokolünü aktüelleyecek. Parti kurmaylarının bir iki gün içinde de ittifaka ait söyleme yapması tasarlanıyor.