İskender Evrenesoğlu'na ait olduğu tanımlanan Kur'an-ı Kerim meali ve tefsir yayını yapan internet sitelerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan tahlil sonunda "İslam dininin esas kaliteleri açısından mahzurlu olduğu" tespit edildi.

Heyet, mahzurlu meal ve tefsir yayınlarının ulaşımının yasaklanması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına arzda bulundu.

Arzı değerlendiren Ankara 3. Barış Ceza Dominantlığı, alakalı yasa maddesi gereğince mevzubahisi sitelerin İslam dininin esas kaliteleri açısından mahzurlu olduğuna hükmederek, sitelerin erişimini yasakladı.

DİYANETİN 'ULAŞIM MANİYİ' ARZI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kur'an-ı Kerim meallerinin Din İşleri Yüksek Heyeti Başkanlığınca, Diyanet İşleri Başkanlığı, kamu müesseseleri, özel şahıs ve kuruluşların arzı üzerine veya resen araştırılacağı ya da araştırdırtılacağı bildirilmişti. Kararnamede, tahlil sonunda İslam'ın esas kaliteleri açısından mahzurlu olduğu Heyet tarafından tespit edilen meallerin, Başkanlığın yetkili ve vazifeli merciye başvuruyu üzerine, basım ve yayımının durdurulmasına, dağıtılanların toplatılmasına ve yıkım edilmesine karar verilebileceği ifade edilmişti.

image

Kararnamede, yayının internet civarında yapılması halinde, Başkanlığın başvuruyu üzerine, bu yayınla alakalı olarak ulaşımın yasaklanmasının yetkili müesseselerden istenebileceği kaydolunmuştu.

İskender Evrenesoğlu, kendisine vahiy geldiğini ve peygamber olduğunu, "Risalet Nurları" adlı kitabın ise vahiy yoluyla Allah tarafından yazdırıldığını iddia ediyor. Anadolu Ajansı