4 MİLYON TL ÖDÜL KOYULMUŞTU
Aranan teröristler listesinin en üst kategorisinden yer alan ve başına 4 milyon lira konulan Yunus Durmaz, uzun süredir aranıyordu. 

IŞİD yapılanmasında sözde Gaziantepemiri olan Durmaz, Ankara Gar saldırısını organize eden ve 2 canlı bombayı Ankara’ya getiren kişiydi. Suruç’taki canlı bomba saldırsını da organize eden Durmaz, canlı bomba saldırganı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ü de Suruç’a motosikletle götürmüştü. Durmaz’ın canlı bomba Alagöz ile birlikte çektirdikleri fotoğrafları da ortaya çıkmıştı.

KARDEŞİ GÖZALTINA ALINDI
Gaziantep şehir merkezinde bulunan Çağlayan Mahallesi’nde güvenlik güçlerinin IŞİD’e ait olduğu öne sürülen bir eve yaptığı baskın sırasında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirerek ölen teröristle ilgili yapılan ilk incelemede bu kişinin Durmaz olduğu ihtimali kuvvet kazandı. DNA eşleşmesinden sonra Durmaz’ın kimliği netlik kazanacak. 

Operasyonda yine aranan teröristler listesinde bulunan Durmaz’ın kardeşi Hacı AliDurmaz’ın da gözaltına alındığı öğrenildi. Yunus Durmaz ve kardeşi Hacı Ali Durmaz, canlı bomba eylemi hazırlığında oldukları iddiasıyla Türkiye genelinde aranıyordu.Emniyet Genel Müdürlüğü, nisan ayında 81 il emniyet müdürlüğünde gönderdiği uyarı yazısında Durmaz kardeşlerinin isimleri ve fotoğraflarına yer vermiş ve eylem hazırlığında oldukları yönünde uyarıda bulunmuştu.