CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında söylediği sözler üzerine basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının önemli açıklamaları şöyle idi;

Hem siyasi hem cinsel sapık Recep Tayyip Erdoğan'dır
"O zata soruyorum, Dolmabahçe de oturup Kadıköy'den gelen kızlara bakıyorum demek ne demektir? Bizzat sapıklıktır, senin gorevin kadınlara kızlara bakmak mıdır?
Siyasi sapıklığa gelecek olursak daha güzel bir örnek vereceğim. Bu zat TBMM de tarafsız olacağına anayasanın gereği olarak söz verdi, yemin etti. Şimdi ben soruyorum, siyası sapıklık parlementonun önüne çıkıp namusunu ve şerefini çöpe atmak değil midir? Sen nasıl kalkarsında namus ve şeref konusunda böyle bir üslup takınıyorsun. Yeri gelince kadınları yüceltiyorum diyor. Sen değil miydin Soma'daki insanlara İsrail dölü diye bağıran? Hem cinsel hem siyasi sapık Recep Tayyip Erdoğan'dır. Senin cesaretin varsa senin istediğin bir TV programında oturup konuşalım' dedi 

Ensar Vakfı'nn Önüne Yattı...Önüne Yatmayı Deyimler Sözlüğünden Açıkladı

"Önüne yatmak açıklamasını alıp cinsel tarafa çekmek tam bir ahlaksızlık örneğidir. Ensar vakfında tecavüze uğrayan çocukları koruyacağınız yerde Ensar Vakfı'nı koruyorsunuz. O yurtları kim açtırdı tekrar soruyorum sana. İHL müdür yardımcısı diyor ki, "bizim öğrencilerimiz Ensar Vakfının yurtlarında kalıyor." Bu yurtlar yasal mı değil. Bunları dillendiriyoruz ama sonuç yok. Milli Eğitim Bakanı da Ensar'ın önüne yattı.

Kılıçdaroğlu, 'Yurt açmak Milli Eğitim Bakanlığına aittir. Bu adamlar bu yurtları nasıl açtılar?, MEB bir kere fakir aileler için yurt açtımı?' diye konuştu.