Sözcü Gazetesi'nden Saygı ÖZtürk'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbeye kalkışan askerler gibi görev verilip sokağa çıkan askerleri linç edenlerin de bulunup yargılanması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, erlere yapılanları hiçbir vicdanın kabul edemeyeceğini belirtti. Darbecilerin ağır suç işlediğini belirten Kılıçdaroğlu, bundan sonra dikkat edilmesi gereken konuları şöyle anlattı:

DEVLET KİN BESLEYEMEZ

Türkiye hukukun üstünlüğüne inanan ve bu konuda güven veren bir ülke olmak istiyorsa darbe sonrası kararları ve uygulamaları hukuka uygun yapmak zorundadır. Devletin kin beslemediğini, besleyemeyeceğini, ön yargılı olmadığını, olmaması gerektiğini hepimizin bilmesi gerekir. Suçlular yasaların öngördüğü kurallar içinde yargılanmalıdır.

ASKERLERİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ DURUM HOŞ DEĞİLDİ

Askerlerin düşürüldüğü durum hiç hoş değildi. Sonuçta biz ordumuza güveniyoruz ve onun için de bazılarının linç edilmek istenmesini ve perişan pozisyonlara düşürülmesini doğru bulmuyoruz. Yapılması gereken talimat verenin sorgulanmasıdır. Eğer bir yargıç, savcı görevini yaparken belli bir merkezden aldığı talimatları yerine getirmek istiyorsa bunun yargıçlığı, savcılığı mutlaka sorgulanmalı. Yani bazı haksızlıklara yol açarsa bu da doğru değildir.