CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarına ilişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat istifa eder mi sizce? sorusuna, "Asilzade istifa ederse tartışmanın üzerini örterler" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Irk TV’de, “Liderler ile Söyleşi” programında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun Sedat Peker'in Bakan Aristokrat ve eski bakan Mehmet Ağar'la ilgili iddialarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: 

"Soruşturma başlatabilecek cesareti olan bir savcı çıktı mı? Savcıya araştır diye talimatlar veren var mı? Ben savcıysam, adım da Cumhuriyet Savcısı’ysa ben bunu araştıracağım diyip ortaya çıkan var mı? Biz mafyaya kızıyoruz.

Mafyanın büyüyeceği ortamı siyasi iktidar zaten yaratmış. Kol kola geziyorlar, resim çektiriyorlar. Bir mafya liderinin İçişleri Bakanı ya da siyasi ile tabi yanlamasına resim çektirmesi ne demektir? ‘Bana dokunma’ anlamına gelir.

Sizin ne işiniz var onlarla? Düne kadar el bebek gül bebekti. Mitingler düzenlendi. Dünyanın hangi ülkesinde mafya liderine devlet koruma verir? Zihin alacak şey değil. Valalhi de billahi de bunlar devleti yönetmiyorlar, yönetemiyorlar, yönetemezler. Devlet soyuluyor; kaçakçılar, kokainciler, insan kaçakçıları bir tarafta. Her taraf yol geçen hanına döndü.

Polisi, bürokrasiyi kimsenin suçlamaya hakkı yok. Suçlanacak kişiler onlara direktifler verenler. Bu ülkenin polisine, jandarmasına, savcısına güveniyorum

Meclis'e taşıyacağız. Arkadaşlarımız veri belge topluyor.

Asilzade istifa ederse bu tartışmanın üzerini örterler. Yani ayrıl da bu tartışmalar olmasın. 

Hiç istifa etmesine lüzum değil. Kapı gibi uygun dursun, ‘onların arkasındayım’ desin dobra dobra. Bahçeli de söylesin, ‘gittim mafya liderini ziyaret ettim, gerekirse hepsini kucaklayacağım’ desin. Ahali gerçeği, bunlar yerlerinde kaldığı süre gerçeği görecektir. Erdoğan da seçimlere dek kalsın. Konuşmuyor. Ne söyleyecek? ‘Mafya düzenine, çetelere karşıyız’ diye bir zamanlar söylüyordu. Bunlar ne Allah aşkına?

İçişleri Bakanı bizi suçlayarak bu kirliliği örtemez"

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kilicdaroglu-Sedat-Peker-in-aciklamalarina-sorusturma-baslatabilecek-bir-savci-cikti-mi/250386