Kırıkkale Makine Kimya Enstitüsü Müdürü Mustafa Tanrıverdi "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan tutuklandı.

MKE Silah Fabrikası Müdürü Mustafa Tanrıverdi, "devlet sırlarından yararlanma, devlet hizmetlerine sadakatsizlik" suçundan tutuklandı.

Tutuklanan Kırıkkale silah müdürü, milli piyade tüfeği MPT 76'ya ait bilgileri Amerika'daki bir şirkete satmakla suçlanıyor.

Fabrika müdürü Tanrıverdi ifadesinde, “Ben bu olayda hatalı davrandım. Yaptığımın farkındayım ve pişmanım” diye konuştu.

Savcılıktan gelen bilgiye göre, ABD’de silah fabrikaları bulunan Türk iş adamı K.K, ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren güvenlik ekipleri soruşturmada, MKE’ye bağlı Kırıkkale Silah Fabrikasının Müdürü olan Mustafa Tanrıverdi’nin Ar-Ge çalışmaları yapılarak tamamlanan ve patenti MKE’ye ait olan MP-5 marka silahın çizimi ve planlarını 200 bin TL karşılığında, üretime henüz başlanan MPT-76 Marka (Milli Piyade Tüfeği) silahın çizim ve üretim planlarını ise 300 bin ABD doları karşılığında satacağı tespit edildi.