Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barışma Harekatı'nın 47'nci sene dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumunda hitabe yaptı.

KKTC'de Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye ile KKTC arasındaki gücünü şehitlerin kanlarından bölge baki ve ezeli kardeşliği bütün dünyaya bir defa daha bildiri ettiklerini söyledi. Erdoğan beklenen müjdeyi açıklayarak ''KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın ne dürüst doğru bir binası külliyesi var veya parlamento binası var. Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki yapı İngilizlere ait gecekondu mahallesi. Acilen Cumhurbaşkanlığı'nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz'' dedi.

Kıbrıs Barıştırma Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla KKTC’ye dışarı giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa’da Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu’nda milletvekillerine hitap etti.

KÜLLİYE MÜJDESİ VERDİ

“Kıbrıs’ta duyuracağım” dediği müjdesini de açıklayan Erdoğan,  ”KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ne içten içten bir binası külliyesi var ya da parlamento binası var. Biz bunu KKTC’ye yakıştırmıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki yapı İngilizlere ait gecekondu mahallesi. Şu Anda Cumhurbaşkanlığı’nın külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti inşasına yakında başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

*Bugün bizim için fazla fakat fazla anlamlı bir gün. Kıbrıs Uzlaştırma Harekatı’nın 47’nci yıl dönümünde KKTC’de bulunmanın Cumhuriyet Meclisi’nin çatısı aşağı sizlerle bir araya gelmenin bahtiyarlığı içindeyim.

*Bugün Türkiye ile KKTC arasındaki, gücünü şehitlerimizin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi tüm dünyaya isteseler de istemeseler de bir kez daha ilan ediyoruz.

“BÜYÜK BİR DAVADIR”

*Kıbrıs davası büyük bir davadır. Bu dava, tarihiyle büyük, vicdanıyla büyük, mücadelesiyle büyük, 1974’te yazdığı kahramanlık destanıyla büyük bir milletin davasıdır.

*Kıbrıs davasının sahibi, yavru vatanıyla, anavatanıyla, büyük Türk milletinin tamamıdır. Bu davanın sahibi şehitlerimiz, gazilerimizdir.

GÖRÜŞME AÇIKLAMASI

*Müzakerelerde konuşulmadık hiçbir konu kalmadı. Rum tarafının Kıbrıs Türkleri’ni azınlık olarak görmeye aralıksız manâsız hayalleri çözümsüzlük getirdi.

*Tarih ve bu süreçte acı şekilde edindiğimiz tecrübeler, Rum tarafının ortaklık devleti belirlemek gibi bir niyetinin olmadığını açık ve net biçimde herkese öğretmiştir.

*Türk sözünde durur fakat Rum sözünde durmaz. Artık bizim bunlara inanmamız bir 50 yıl daha kaybetmemiz olası değildir. Adada iki bambaşka devlet iki ayrı halk vardır. Ilk Olarak Kıbrıs Türk halkının dominant eşitliğinin kayıt edilmesine ardından da adadaki iki devletin çözüm müzakelerini yürütmesine karşın Cumhurbaşkanı Ersin Tatar göre Cenevre’de sunulan öneriye desteğimiz tamdır.

*Adaletli, kalıcı, sürdürülebilir çözüm, ancak ve oysa adanın gerçeklerini alan bir teşebbüs olabilir. Bizim kimsenin toprağın hakkında gözümüz yok niyetimiz stres yok sorunları hakla hukukla hakkaniyetli paylaşımla çözüme kavuşturmaktır.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/KKTC-ye-tarihi-ziyaret-Erdogan-merakla-beklenen-mujdeyi-acikladi-Yeni-kulliye/253139