Türkiye'nin en büyük kitap fuarı olmak özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı bugün açıldı. Yarım milyondan fazla kitap fuarda ziyaretçileri ile buluşacak.

Fuarın açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bu yılın onur konuğu olan Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nün sahibi Dr. Mehmet Genç katıldı.

KILAVUZ MODELİ KİTAP FUARINDA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 7'den 27'ye eğitim anlayışlıyla Kocaeli gençliğinin yanında yer aldığı Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli de, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda yerini alıyor.  AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu kapsamında düzenlenen ''Gençlik ve Belediye'' temalı yarışmada birinciliğe layık görülen Kocaeli Kılavuz Modeli; Ücretsiz Spor Okulları, Bilgievleri, Akademi Lise, Akademi Üniversite, Uluslararası Öğrenciler ve Gençlik Kampları''ndan oluşuyor. Fuar alanında oluşturulacak ''Kılavuz Gençlik Avlusu''nda 9 gün boyunca söyleşi, panel, şov ve Uluslararası Öğrencilerin ülke gösterileri yer alacak. Ayrıca muhabirliğe soyunacak olan uluslararası öğrenciler, fuara katılan vatandaşlarla halk röportajları yapacak. 
 
BEN OKUDUM SEN DE OKU!
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) tarafından düzenlenen "Ben okudum sen de oku!" kampanyasında  "Büyük kitap değişim" projesi gerçekleşecek. KO-MEK kursiyerlerinin yanı sıra fuarı ziyaret eden vatandaşlar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda kurulacak özel bir stantta yapılacak kura çekilişiyle "en beğendikleri 3 kitabı" karşılıklı değiştirecek.  KO-MEK kursiyerlerin ve fuar ziyaretçilerinin kendi okudukları ve beğendikleri 3 kitabı, başka bir katılımcı ile değiştirmesiyle; farklı kitapların okunması, kitap okuma bilincinin geliştirilmesi, farklı dünyaların keşfedilmesi amaçlanıyor.
 
İŞİTME ENGELLİLER DE UNUTULMADI
İşitme engelli katılımcılar için ve engellilere daha çok farkındalık oluşturmak amacıyla 8. Kocaeli Kitap Fuarı'ndaki bazı yazarların söyleşi ve etkinliklerinde KO-MEK'in işaret dili öğretmenleri de görevlendirildi. İşitme engelli vatandaşlar, fuarın açılış günü olan 14 Mayıs'ta Ayşe Kulin söyleşisinde, ''Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin Şiir Ve Şarkılar" etkinliğinde ve Sadık Yalsızuçanlar, Hayati İnanç, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Maranki, Sema Maraşlı, Engin Noyan, Ahmet Taşgetiren, Banu Avar, Zahide Yetiş, Ahmet Ümit, Hanefi Avcı, Mustafa Armağan söyleşilerinde işitme engelli vatandaşlar için işaret dili öğretmenleri görev yapacak.
 
BU FUARDA HERKES DÜŞÜNCESİNİ YAZIYOR
8. Kocaeli Kitap Fuarı'na gelen 7'den 70'e kitapseverler, fuaye alanına asılan panoya; Kocaeli Kitap Fuarı ile ilgili düşünce ve önerilerini yazabilecek.  8 yıldan bu yana her düşünceye ve her fikre kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl da ziyaretçilerine düşüncelerin özgürce paylaşılacağı bir ortam hazırladı. Düşünce panosuna, fuarın son günü olan 24 Mayıs Pazar'a kadar herkes düşüncelerini yazabilecek. 
 
KİTAP FUARINDA ZAMAN MAKİNESİ
Kocaeli Kitap Fuarı tarihe tanıklık etmiş kitap ve objelerin yer aldığı sahaf stantlarıyla ziyaretçilerine adeta zaman makinesinin içindeymiş hissi veriyor. Bu yıl 48 sahafın stant açacağı fuarda yeni baskısını bulmanın imkansız olduğu tek kitaplar, eski baskılar, fotoğraflar, plaklar, posterler, kasetler, dergiler, gazeteler fuar ziyaretçilerini zamanda yolculuğa çıkarıyor. 
 
BU FUAR ÇOK SATIYOR
Kocaeli Kitap Fuarı, sadece ziyaretçi sayısıyla değil, dokuz günde yapılan kitap satışıyla da rekor kırıyor. Büyük stantlarda günde yaklaşık 1.100 kitabın satılıyor. Her ziyaretçinin en az bir kitap alarak çıktığı fuarda 9 günde yaklaşık 1 milyon kitabın satıldığı tahmin ediliyor.

FUARDAN GÖRÜNTÜLER