Kojenerasyon

Özellikle sürdürülebilir, doğa dostu çözümler üretmenin son derece önemli bir hale geldiği günümüzde asgari tüketimle maksimum verim sağlanması temel amaç olmuştur. Kojenerasyon ise enerji yönetimi teknikleri arasında sağladığı verimlilikle önemli bir konum elde etmiştir.

En kısa tanımıyla kojenerasyon, aynı sistemin mevcut enerjiden hem elektrik hem de ısı üretmesine verilen isimdir. Söz konusu iki enerji formunun ayrı ayrı ve tek tek üretilmesinden ziyade bu yöntemin tercih edilmesinin temel nedeni ise zaman ve maliyet açısından fayda sağlıyor olmasıdır.

Doğa Dostu Teksan’dan Çevre Dostu Kojenerasyon Sistemleri

“Neden kojenerasyon sistemleri?” sorusunun cevabı oldukça basittir. Kojenerasyon ile mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesi esnasında meydana gelen atık ısının kullanılabilir bir forma kavuşturulması mümkün kılınmaktadır. Bununla birlikte enerjide maksimum verim sağlanmakta, kaynakların sınırlı olduğu günümüzde “doğa dostu” bir çözüm elde edilmektedir.

Ar-Ge çalışmalarına büyük bir önem veren Teksan ise yalnızca firma verimliliğini değil genel sektör verimliliğini artırmayı amaç edinmekte, “öncü firma” statüsünü koruyacak sistemler geliştirmek amacıyla çalışmalarına devam etmektedir.

Siz de doğa dostu çözümlerle ısı ve enerji ihtiyaçlarınızı gidermek için https://www.teksan.com/tr/kojenerasyon/ adresini ziyaret edebilirsiniz.