Altındağ ilçesine bağlı Misal Mahallesi'nde Babür Sokağı üzerinde bulunan bir apartman dairesinde yaşayan Safiye B.'nin 34 evinde saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. Şizofreni hastası olduğu belirtilen bayan, alevlerin arasında çığlıklar atarak, duvarları yumruklamaya başladı. Çığlık seslerini dinleyen bina uysalları, apartman boşluğuna çıktığında binayı saran dumanla karşılaştı.

Süratle apartmanı terk eden yurttaşların ihbarıyla hadise yerine polis, itfaiye ve 112 Acil Servis takımları sevk edildi. Alevlere müdahale eden itfaiye erleri, bir yandan da dairesinde kalan Safiye B.'nin kurtarılması için çalışma yaptı. Yaralı halde binadan çıkarılan bayan, sıhhat takımlarınca yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla sağlık kurumuna kaldırıldı.

"ÜÇÜNCÜ KERE YAKTI KENDİ EVİNİ"

Duvarlara vurulan yumruk seslerini dinleyerek vakayı fark ettiklerini aktaran apartman serinkanlılarından Figen Akın, "Takribî yarım saat evvel duvara vurulma sesi duyduk. Biraz bekledikten sonra polisi aradım. Herkesin tek tek kapısına vurup dışarı çıkardım. Bu ilk kere olan bir şey değil. Üçüncü kere yaktı kendi evini. Kendisi şizofreni hastası ne yazık ki. Bizim can güvenliğimiz için de çok ciddi bir gidişat. Onun için şikayetlerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Takribî bir yıldır yalnız yaşıyor konutta. Geceleri yatamıyoruz, uyku kumpaslarımız altüst oldu. Çok korkuyoruz, geceleri çığlıklar atıyor. Kendisinden hoşlanıyoruz, şuan böyle yürürken dahi vicdanımız sızladı" dedi. Polis ekipleri, hadise hakkında analiz başlattı. DHA