Konya'da kauçuk işi yapan Sefa Kurnaz 54,ortağı olan eniştesi Yakup Esenkaya 61 tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

DHA'nın haberine göre vaka, saat 14.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Sait Paşa Sokağı üzerinde alana geldi. İddiaya göre, Sefa Kurnaz, hafif ticari vasıtasıyla seyir halindeyken vasıtada bulunan Yakup Esenkaya ile münazaraya başladı. Münakaşanın tartışmaya dönüşmesi üzerine Esenkaya, Kurnaz'ı kerelerce bıçaklayarak, ağır yaraladı. Direksiyon kontrolünü kaybeden Kurnaz, önünde giden bir arabaya çarparak durdu. Esenkaya ise taşıttan inerek kaçtı. Etraftaki yurttaşların ihbarı üzerine vaka yerine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Sefa Kurnaz, hekimlerin tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı.

enişte-son

'CAN VERDİ MÜ?' DİYE SORDU

Asayiş Şubesi Cinayet Ofis Amirliği takımları hadisenin ardından Yakup Esenkaya'yı tutmak için çalışma başlattı. Bu sırada Esenkaya, Feridiye Polis Merkezi Amirliği'ne giderek, teslim oldu. Nezaretine alınan Esenkaya, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Kim böyle yaparsa arınılsın, sahtekar adamlar kalmaz piyasada. Benimle ortaklık yaptı, parayı cebine indirdi. Resmen hırsızlık yaptı. Hırsızlığın cezasını çekti. Üç, dört sefer uyardım dinlemedi. Kauçuk alt tabanı işi yapıyorduk. Gelen parayı cebine indirmeye başladı. 150 bin lira alacağım vardı. O surattan vurdum. Uyardığım halde dinlemedi" dedi.

CİNAYETTEN CEZAEVİNE GİRMİŞ

Sefa Kurnaz'ın can verdiğinden habersiz olan Yakup E., gazetecilere "Can Verdi mü?" diye sordu. Yakup E.'nin emniyetteki sorgusu sürerken, daha evvel babasını vuran bir şahsı öldürdüğü için cezaveine girip çıktığı bilindi. DHA