CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, yarın yağışlara mola verileceğini Salı günü tekerrür Antalya'ya tekerrür sağanak geleceğini ve Çarşamba güçleneceğini ifade etti.

Bugün Antalya körfez üzerinde sistemin ömrünü bitirmemiş biçimde hareketli durduğunu belirten Sürmeli, hareketlenmenin kuzeye doğru olduğunu ve bunun da Antalya'nın doğusuna denk geldiğini belirtti.

Beklenen hareketlenmenin dünden daha cılız olduğunu ancak su baskını tehlikeyi olduğunu belirten Sürmeli, bugün akşama kalmadan eforunu kısmen yitireceğini ancak sağanak seviyesinde devam edeceğini belirtti, Çarşamba eforlu bir kasırganın beklendiği mevzusunda uyardı.

HORTUM İÇİN TEDBİREN NE YAPILABİLİR?

Hortumlar için meteorolojik olarak ilçe bazlı bilgi verilebileceğini belirten Bünyamin Sürmeli "Derme çatma konutlar ciddi tehlike altında. Çatılar mevzusunda çok dikkat edilmeli. Çatı sistemleri hakimiyet edilmeli. Hareketlenebilecek her şeyin balkonlardaki eşyalar dahil statiklenmesi gerekiyor. Hortum esnasında sırça kenarı ve eşi bölgelerden uzak durmak gerekiyor. Sırça patlama gibi tehlikeler var. Uzak durmakta fayda var" ifadelerini kullandı ve her türlü vaziyete karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.