AİS Adaylar İşleri Sistemi ÖSYM tarafından hizmete sunulmaktadır. Aday İşlemleri sistemi kullanıcılara online olarak internet ağı üzerinden hizmet vermektedir. AİS ile, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme merkezi tarafından yapılan sınavlarda adaylar ile ilgili işlemlerde kullanılmaktadır. AİS; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların ÖSYM’ye yapacakları her türlü sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenme, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntüleme ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak yararlandıkları sistem olarak açıklanmaktadır. Ais Giriş yapmak isteyen adaylar ais.osym.gov.tr adresine giriş yaparak karşılarına çıkan ekran üzerinde bulunan alana T.C. kimlik numaraları ve şifre ile giriş yaparak istenilen bilgilere ulaşılabilmektedir. ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlar ile ilgili konularda adaylar kolaylık sağlayan AİS KPSS giriş yeri öğrenme işlemi için de kullanılmaktadır. 22 Mayıs 2016 pazar günü gerçekleşecek olan ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı olan 2016 - KPSS sınavının giriş yerleri ÖSYM'nin açıklanması bekleniyor. Sınav yerleri ve giriş belgelerinin erişime açıkmasından sonra adaylar ilgili bilgilere ais üzerinden ulaşabilecekler. AİS KPSS giriş belgesi çıkarma  işlemi ve KPSS ile ilgili detayları ajanshaber.com dan takip edebilirsiniz.

AİS NEDİR?

AİS, kelime anlamı olarak Aday İşlemleri Sistemi olarak tanımlanmaktadır. ÖSYM tarafından geliştirilen uygulama ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda adaylara hizmet vermektedir. AİS ile adaylar; sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri ile ilgili bilgileri bu sitem üzerinden sorgulama yaparak öğrenmektedirler .  AİS anlam olarak; Üniversiteye veya diğer sınavlara katılacak olan adayların ÖSYM’ye yapacakları her türlü sınav giriş yerleri, bireysel sınav başvurusu, sınav giriş belgesi ve sınav sonuçlarını öğrenme, tercih işlemleri ile kayıt bilgilerini görüntüleme ve takip İşlemleri gibi günün her hangi saatinde, internet bağlantısının olduğu her yerden T.C. Kimlik / Y.U. Numarası ve adayın kendi belirlediği şifre bilgileri ile Aday İşlemleri Sistemine giriş yaparak yararlandıkları sistem olarak açıklanmaktadır.


AİS GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ
KPSS GİRİŞ YERLERİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS GİRİŞ BELGESİ ÇIKARMA

AİS GİRİŞ YAPAMIYORUM, NE YAPMALIYIM

YGS sınav yerimi Aday İşlemleri sisteminden öğrenmek için T.C. kimlik numaramı ve şifremi yazdığım zaman aday işlemleri sistemine giriş yapamıyorum. T.C. kimlik numarası ya da şifre hatası uyarısıyla karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP:

Şifreniz yeni kurallara uygun olarak en az 8 haneli en fazla 14 haneli olmalı, en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir özel karakter içermelidir. Eğer şifreniz bu koşullara uymuyorsa yeni bir şifre belirleyiniz ya da şifremi unuttum kısmından yeni bir şifre oluşturunuz.

ŞİFREMİ UNUTTUM, YENİ ŞİFRE ALAMIYORUM

Sistemde güvenlik sorunuz tanımlı değildir.  uyarısı veriyor. Ne yapabilirim?

Şifre değiştirme işlemi yaparken bir güvenlik sorusu belirlemediğinizden dolayı sistem size bu uyarıyı veriyor. Size en yakın Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezi konumundaki bir ortaöğretim kurumundan veya sınav Koordinatörlüklerimizden şifre edinebilirsiniz.

ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM

Telefondan Bilgilerimi Vererek Şifre Alabilir Miyim? ÖSYM’nin Telefon üzerinden şifre verme uygulaması yoktur. Yeni Şifrenizi, bulunduğunuz ildeki ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünden ya da Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan Başvuru Merkezlerinden (Ortaöğretim Kurumları) alabilirsiniz.