Pandemi kısıtlamalarının peşinde birincil tatil fırsatı olan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel iyice doldu.

Bayramda Türkiye genelinde 10 milyon birey ve 10 milyar TL'lik yolculuk ekonomisi bekleniyor. Belek'teki bir otelin genel müdürü, 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya kadar gecelik fiyatı olan villaların bile bayram döneminde ayrıntılarıyla dolduğunu dile getirdi.

16 Temmuz günü mesai bitimiyle başlayan ve 25 Temmuz günü sona erecek Kurban Bayramı tatilinde, son yılların en büyük iç turizm hareketliliği yaşanıyor. Çoğu turizm bölgesinde oteller yüzde 100 doluluğa ulaşarak 15-20 gün öncesinden satışlarını kapattı. Buna rağmen günde onlarca istek almaya devam ettiklerini ifade eden turizmciler, bunlara üzülerek olumsuz yanıt atamak zorunda kaldıklarını söyledi.

10 MİLYON KİŞİ, 10 MİLYAR TL

Kurban Bayramı'nda akraba, eş, arkadaş ziyaretleriyle birlikte 10 milyon kişi civarında bir gezi hareketliliği öngördüklerini ifade eden Türkiye Gezi Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda 10 milyar TL'lik de bir ekonomi beklendiğini kaydetti.

Temmuz-ağustos aylarının turizmcilerin altın ayları olduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, üzerine bayramla ve bir de pandemiyle insanların uzun süredir evlerinden çıkamamaları sebebiyle oluşan yolculuk özlemi de birleşince çok yoğun bir hareketlilik oluştuğunu dile getirdi. Bağlıkaya, "Şu an yazlık bir bölgedeyim ve bir yerden bir yere 1 saatte gidilemiyor, her yer kilit. Temmuz, ağustosu böyle geçiririz. Tabii maske, mesafe gibi kurallara uyarı ederiz oysa eylülde yeniden kapanmayalım. İnşallah vatandaşlarımız uyarı eder" dedi.

İLÇE NÜFUSU 5-6 KATINA ÇIKTI

Bayramın en fazla istek gördüğü bölgelerden biri olan turizm cenneti Kaş'ta, butik oteller ve villaların yüzde 100 doluluğa ulaştığı açıklandı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "İlçemizde bu kış döneminden bu yandan büyüyen bir rezervasyon talebi vardı ve şu an itibarıyla Kaş'ta adeta yüzde 100 doluluğa ulaştık. Bayram sürecinde de yüzde 100 doluluk görünüyor. İlçemizin nüfusu 61 bin ve şu an itibarıyla ve bayram sürecindeki hizmet verdiğimiz nüfus 300 bine yakın olacak. 5-6 katına çıkıyor" dedi.

20 BİN EURO'LUK VİLLALAR BİLE DOLDU

Lüks tatil merkezi Belek bölgesinde ise otellerin şu lahza yüzde 80'in üzerinde batmış olduğunu açıklayan bir diğer oteline genel müdürü Ali Kızıldağ da doluluğun sosyal mesafe ve pandemi kurallarına aykırı olacağından nedeniyle ayrıca Covid önlemleri keza de verilecek hizmet kalitesi açısından belirtilen düzeyde odaları manâsız bıraktıklarını kaydetti.

Bu Kurban Bayramı'nda geçen yıllara göre çok daha yoğun talep aldıklarını belirten Kızıldağ, otel olarak 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya değin gecelik fiyatı olan villaların bile bayram döneminde en ince ayrıntısına kadar dolduğunu dile getirdi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Kurban-Bayrami-nda-geceligi-20-Bin-Euro-olan-villalar-bile-doldu/253106