İstanbul 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14’şancı celsesi görülen mahkemeye, kararlı maznun Kürşat Yılmaz getirildi. Bazı maznunlar da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi SEGBİS aracılığıyla mahkemeye katıldı. Maznun Kürşat Yılmaz’ın avukatı Hava Köse müvekkilinin FETÖ kumpasına maruz kaldığını korunarak, “Müvekkilim 2007 senesinde FETÖ’nün asıllarını ortaya koymuştur. O dönemki ismiyle cemaatin devlet aleyhine çalıştığını keskin ifade etmiştir. FETÖ’nün gayesine girdiği apaçıktır” ten.

YILMAZ: FETÖ'NÜN İLK MAĞDURUYUM

Laf alan maznun Kürşat Yılmaz ise “Fetullahçı Terör Örgütü’nün ilk mağdurlarındanım. Avukatım Osman Beniz, 17-25 Aralık kumpaslarından sonra Adalet Bakanlığı’nda bulunduğu esnada yanında öteki misyonlular benim FETÖ’nün ilk mağduru olduğumu belirtmişlerdir. Ben gerçekten masumum. 15 yıldır içerdeyim” dedi.

SAVCI, YILMAZ İÇİN 30 SENEYE KADAR İSTEDİ

Daha sonra mahkeme savcısı Mustafa Börekci, temel hakkındaki mütalaasına söyledi. Mütalaada, maznun Kürşat Yılmaz’ın “Kabahat işlemek emeliyle teşkilat kurmak ve kaliteli yağmaya girişim” kabahatlerinden 17 seneden 30 seneye kadar mapus cezasına çarptırılması arz edildi. Mahkeme savcısı maznunun da “Kaliteli yağma”, “Yağmaya girişim”, “Şahsı hürriyetinden yoksun kılma” gibi kabahatlerden bir buçuk seneden 41 seneye kadar mapus cezasına çarptırılmasını istedi.

TATLISES VE ALİŞAN İÇİN ‘DAVANIN DÜŞMESİ' ARZI

Savcı, aralarında İbrahim Tatlıses, Alişan Serkan Tektaş’ın da bulunduğu 8 maznunun ise “Kabahat teşkilatı içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla beraber teşkilata öğrenerek ve isteyerek dayanak etmek” kabahatinden 12 senelik zaman aşımı zamanının dolduğu mazeretiyle davanın düşmesine karar verilmesini arz etti.

MAHKEME ERTELENDİ

Maznunlar ve avukatlarının verilen mütalaaya karşı görüşlerini hazırlamaları için mahkeme ertelendi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Kürşat Yılmaz, işadamı Korkmaz Yiğit, şarkıcılar İbrahim Tatlıses ve Alişan ile manken Tuğba Özay gibi şöhretli adların suçlandığı çete davası 19 Ocak 2010 tarihinde karara bağlanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Kürşat Yılmaz’ı “Çıkar emelli kabahat teşkilatı kurmak ve idaremek”, “Kaliteli yağma”, “Tehdit”, “İsteyerek adam yaralama” , “Şahsı hürriyetinden yoksun vazgeçmek” kabahatlerinden toplam 66 sene 3 ay 15 gün mapus cezasına çarptırmıştı. İş adamı Korkmaz Yiğit, “Yağmaya girişim ve teşkilata dayanak etmek” kabahatlerinden, manken Tuğba Özay ise “Teşkilata aza olmak ve emniyet teşkilatını alenen aşağılamak” kabahatlerinden salıverilme etmişti. Şarkıcı İbrahim Tatlıses ve Alişan ise “Teşkilata öğrenerek ve isteyerek dayanak etmek” kabahatinden 1 sene 10 ay 15 gün mapus cezasına çarptırılmış, ancak cezaları ertelenmişti. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, 2011 senesinde mahallî duruşmanın verdiği kararı kısmen onamış, kısmen de bozmuştu. Bozulan maznunlar güzergahından dava yine görülmeye başlanmıştı.

Kaynak: Lafçı