Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: “Cezaevinde kim olursa olsun birinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez” dedi. Kurtulmuş, saldırıyı kimin gerçekleştirdiği ve kimlerin yardımcı olduğu en kısa zamanda tespit edilecek ve gereği yapılacak dedi. 

Bakanlar Kurulu, Ahmet Davutoğlu başkanlığında Şanlıurfa'da biraraya geldi. Kabinenin gündeminde terörle mücadele ve Suriyeli mülteciler odak noktasındaydı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, toplantının ardından yaptığı açıklamada hem Özgecan'ın katilinin öldürülmesi olayına değindi, hem de e gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖZGECAN'IN KATİLLERİ

Kurtulmuş, Özgecan Aslan'ın  katillerinin cezaevinde saldırıya uğramasıyla alakalı olan açıklamasında : 'Adalet Bakanımız toplantıda paylaştı. Silahla vurularak önce ağır yaralandığı sonra öldüğü bilgisi bize ulaştı. Cezaevinde birisinin öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin ihmali varsa bu mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Adalet Bakanlığı ve Cumhuriyet Savcısı konuya el koymuştur. Silah nasıl cezaevine sokulmuştur? Kimler yardımcı olmuştur? Hepsi aydınlatılacak.' ifadelerini kullandı.

13 YIL ARADAN SONRA İLK KEZ...

Bakanlar Kurulu, 13'dan sonra ilk kez Ankara dışında bir ilde toplandı. Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemde, 4 Eylül 2003'te, Sivas Kongresi'nin yıl dönümü dolayısıyla Sivas'ta biraraya gelinmişti. Ahmet Davutoğlu başkanlığında ise ilk kez başkent Ankara'nın dışında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı 14.30'de başladı. Yaklaşık olarak 3 saat süren toplantının ana gündemi ise terörle mücadeleydi.