Yayın kuruluşlarının Ankara temsilcilerine açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün ilan edilen OHAL'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma yasağı öngörmediklerini kaydeden Kurtulmuş, 3 aydan daha kısa sürede normale dönülebileceği mesajını verdi.

OHAL'i mümkün olduğunca kısa tutmayı amaçladıklarını kaydeden Kurtulmuş, "İnşallah 1-1,5 ay içinde işimizi tamamlarız ve Türkiye normale döner" dedi.

Uygulama ile günlük hayatın etkilenmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, temel hak ve özgürlüklerden geri adım atılmayacağını söyledi.

Kurtulmuş, OHAL'in gündeme gelmesinin ardından merak edilen sokağa çıkma yasağı uygulanıp uygulanmayacağı konusunda da net bir yanıt vererek, "Kesinlikle sokağa çıkma yasağı öngörmüyoruz" dedi.

Operasyonların ardından yeniden gündeme gelen Rus uçağının düşürülmesine ilişkin sorulara da yanıt veren Kurtulmuş, "Ardından başka şeyler çıkabileceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından TSK envanterinde kayıtlı araçların kayıp olmadığını ancak firari personelin bulunduğunu belirtti.

Kurtulmuş, Gülen'in iade talebine ilişkin ABD'ye kısa süre içinde beşinci dosyanın gönderileceğini söyledi.

Operasyonların terörle mücadelede zafiyet oluşturmayacağı mesajını veren Kurtulmuş, son sayıları da açıkladı.

Gözaltı: 9194 (6823'ü asker)
Şehit: 241
Yaralı: 1537
Ölü darbeci: 24
Yaralı darbeci: 50