Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerince yapılan baskında bir kaçakçı 23 kafes saka kuşunu yurt dışına kaçırmaya hazırlanırken yakalandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğün'den yapılan açıklamaya göre, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Suriye sınırı Cilvegözü Gümrük Sahasında, görevli memurlar bir tır içerisinde yaptıkları aramada 23 kafeste saka kuşlarının olduğunu tespit etti.

Olaydan haberdar edilen DKMP ekipleri, kafeslerdeki bin 150 saka kuşunu teslim aldı. Teslim alınan sakaları tabiata bırakan ekipler, kuşları kaçırmak isteyen kişiye ilgili mevzuat gereği 881 lira idari ceza, 460 bin lira da tazminat cezası verildi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu gibi olaylara toplumun duyarlı yaklaşması gerektiğini belirtti. 

Bakan Eroğlu, "Sahip olduğumuz bu zenginliği korumak ve yurt dışına kaçırılmalarına engel olmak zorundayız. Sadece sakalar için değil diğer hayvan ya da bitki türleri için de bu hassasiyeti göstermeliyiz. Bu tip olaylara şahit olan vatandaşlarımız hiç vakit kaybetmeden 156 Jandarma İmdat hattına ihbarda bulunmalı." ifadesini kullandı.