Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki TOKİ Konutları inşaatında 'bayrak yakıldığı' iddiasıyla gözaltına alınan işçinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Yetkililer Tavşanlı İlçesindeki 'bayrak yakma' iddiasıyla TOKİ konutları inşaatında çalışan 1 işçinin dün akşam saatlerinde gözaltına alındığını açıkladı. Suçlamaları kabul etmeyen işçi ifadesinde, yanan bayrağı kendisinin astığını ve düşmesin diye de demir telle bağladığını söyledi. Adı açıklanmayan işçi,

KENDİ ASTIĞIM BAYRAĞI NİYE YAKAYIM?
"Hava kararmak üzeriydi. İşleri bitirmek için hızlı çalışırken kaynak makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle bayrak alev aldı. Bu bayrağı ben asmıştım. Düşmesin diye de demir telle bağlamıştım. Ben kasıtlı bir şey yapmadım. Böyle bir şeyle suçlanmak beni çok üzdü. Kendi astığım bayrağı niye yakayım?" dedi. İnşaat işçisi ifadesi alındıktan sonra dün saat 21.00 sıralarında cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı, ancak Tavşanlı Polis Merkez Amirliği önünde toplanan kalabalık nedeniyle dışarı çıkamadı. Kalabalığın saat 03.00 sıralarında dağılmasının ardından polisler TOKİ işçisini geniş güvenlik önlemleri altında sivil bir plakalı araçla Kütahya'ya götürüp ve buradan da otobüsle memleketine gönderdi.