KÜTAHYA'nın Hisarcık İlçesinde bir buzağının şap hastalığından telef olması üzerine ilçe merkezi ile köyler karantinaya alındı.

Alınan bilgilere göre Yukarı Yoncaağaç Köyü'nde bir buzağı şap hastalığı nedeniyle telef oldu. Buzağı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince dezenfekte edilip gömüldü. Köye sığır, manda koyun ve keçilerin giriş çıkışları yasaklandı. Köydeki hayvanlar şap hastalığına karşı aşılandı, hayvan üreticileri hastalık konusunda bilgilendirildi. 

Hisarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, şap hastalığı nedeniyle Yukarı Yoncaağaç, Aşağı Yoncaağaç, Beyköy ve Kutluhallar köylerinin koruma bölgesine alındığını, Hisarcık ilçe merkezi ile Alınören, Çatak, Dereköy, Güldüren, Halifeler, Hamamköy, Hasanlar, Hocalar, Karaağıl, Kızılçukur, Kurtdere, Kutlubeyler, Örenköy, Saklar, Sefaköy, Şeyhler, Tokat, Ulaşlar ve Yenipınar köyleri ile Emet İlçesi'nin İğdeköy, Göncek, Doğanlar, Kırgıl köyleri ve Simav İlçesi'ne bağlı Kestel Köyü'nün gözetim altına alınmasına karar verildiğini bildirdi. Yetkililer, bu yerlerdeki hayvanların şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.