Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanı Fahrettin Altun, Bloomberg haber ajansına Kuzey Irak ’ta yaşanan üs hücumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kuzey Irak'ın Duhok kenti yakınlarında bulunan bir askeri üsse müteveccih terör hücumu yaşandığını andırdıran Altun, saldırganların sivillerin arasına saklanarak, Türk askeriyle mahallî milletin arasını bozmaya çalıştığını belirtti.

"Bugün yaşanan provokasyon nedeniyle rastgele bir kaybımız olmamakla beraber birtakım teçhizatlar hasar görmüştür." ifadelerini kullanan Altun, Türk Silahlı Güçlerinin üs etrafında sivil kayıpları yasaklamak için lüzumlu temkinleri aldığını bildirdi.

Fahrettin Altun, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"PKK'lı teröristlerin sosyal medya ve değişik mecralarda bugün yaşanan atak hakkında dezenformasyon faaliyeti yürüttüğünü tespit ettik. Tüm basın üyelerini teşkilatın bu faaliyetleri hakkında dikkatli olmaya davet ediyor, PKK'lı teröristlerin geçmişte eş stratejilere müracaat ettiğini andırdırıyoruz."

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanı Altun, Türkiye'nin Duhok ulusuyla yakın iş birliğini sürdürmeye kararlı olduğunu ve bölgede sivil kayıpların yasaklanması için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini kaydoldu.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ ATAK

Öte yandan edinilen bilgiye göre, Irak kuzeyinde yer alan Türk Silahlı Güçlerine ait Suri Üs Bölgesi'ne karşı yapılan atakların, sivil elbiseler içine kendisini saklamış PKK'lı teröristler tarafından, öncelikle taşlı atak biçiminde başlatıldığı, daha sonra dozunun giderek artırıldığı tespit edildi.

Hadisede kısmi vasıta ve malzeme zarar zararı alana kazançken, rastgele bir personel kaybı olmadığı belirtildi.

Hadiseler sırasında, PKK'lı teröristlerin her zaman müracaat ettikleri stratejiye eş biçimde, ulusla Mehmetçik'i karşı karşıya getirmeye özel mücadele sarf ettiklerinin anlaşıldığı vurgulanarak, hadiselerin daha da gelişmemesi için lüzumlu ihtiyatların serilikle alındığı, bu sırada sivillere rastgele bir hasar gelmemesi için azami dikkat ve hassasiyet gösterildiği aktarıldı.

Üs bölgesinin emniyetinin alındığı ve personelin misyonunun başında olduğu kaydolundu. Anadolu Ajansı