KYK Genel Müdürlüğü, Aydın Nazilli'de, lisans öğrencisi Pınar Çetinkaya'nın, Türkçe konuşmayı bilmeyen ailesiyle telefonda Kürtçe konuşup, terör propagandası yaptığı iddiasıyla kaldığı İsabeyli Kredi Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdu'ndan atılıp, bursunun kesildiğini, Jandarma tarafından gözaltına alınıp, ifadesinin alındığı iddiasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kurumun internet sitesine konulan açıklamada, Pınar Çetinkaya'nın iddiasının doğru olmadığı ifade edildi.

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama şöyle; "Kurumumuz ile ilgili çeşitli basın-yayın organlarında yer alan haberler hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Son günlerde bazı basın-yayın organlarında, Aydın'ın Nazilli İlçesinde Kurumumuza bağlı İsabeyli Kız Öğrenci Yurdunda kalan Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin, ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldığı ve bursunun kesildiği iddia edilmektedir.

Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin, Hakkari'de oturan ailesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için yurttan atıldığı yönündeki ifadeleri kesinlikle doğru değildir ve asıl gerçeği saptırmaya yöneliktir. Pınar Çetinkaya adlı öğrenci 17.03.2016 saat 23:40 sularında Kurumumuza ait Aydın Nazilli'de bulunan İsabeyli Kız Öğrenci Yurdu'nda aynı odada birlikte kaldıkları oda arkadaşları ile tartışarak, devletimiz ve güvenlik güçlerimiz hakkında hakaretlerde bulunmuş, bölücü terör örgütünün propagandasını yapmıştır. Oda arkadaşlarının kendisini uyarması üzerine onlara yönelik de tehditlere varan ifadeler kullanmıştır. Tartışma sırasında seslerin yükselmesi üzerine yurtta görevli güvenlik görevlisi odaya girerek tartışmalara şahit olmuştur. Pınar Çetinkaya adlı öğrencinin alınan savunması, diğer öğrencilerin şikâyetleri ve yürütülen soruşturma neticesinde bölücü terör örgütü propagandası yapmak, devletimize, askerimize ve polisimize hakaret etmek ve yurtta düzeni bozmaktan ötürü Kurumumuzla ilişiği kesilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."