Günümüzde özel cihazlar kullanılarak lazer ışınları ile bazı materyalleri kesme ve kazma işlemleri yapılmaktadır. Kumaş, metal, pleksi ve ahşap kesimi yapılabilen materyallerdir. Bu işlem lazer kesim makinesi sayesinde kusursuz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Ayrıca kısa sürede çok sayıda işlem gerçekleştirir. Dolayısıyla insan gücünü en aza indirger. Bu makina başlıca kontrol kartı, lazer tüp ve güç kaynağı parçalarından oluşur. Ayrıca soğutma ünitesi, vakum ve hava motoru da bulunur. Fiyatları ise barındırdığı özelliklere göre değişmektedir.

Lazer Kesim Makinesi ile Yapılan Kesimlerde Kullanılan Yöntemler

Termal gerdirme, eritme ve buharlaştırma en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Termal gerdirme genellikle cam malzemelerinin kesimleri için tercih edilen bir yöntemdir. Buharlaştırma tekniğinde eritilemeyen maddeler kaynama noktası değerine kadar anahtar deliği oluşturacak şekilde ısıtılmaktadır. Bu delik sayesinde soğutma işlemi sırasında soğuma hızında ani artışlar meydana gelir. Dolayısıyla lazer kesim makinesi aracılığıyla yapılacak işlem kolaylıkla gerçekleştirilir. Ahşaplar için kullanılır. Metalleri kesmek için eritme tekniğine sıkça başvurulur.

Lazer Kesim Makinesi Fiyatları

Mimarlıktan mühendisliğe birçok meslekte kullanılan cihazlardır. Gemi, çelik, vinç ve yat sanayilerinde sıkça tercih edilmektedir. Hayatımızın her alanında ihtiyacımız olan lazer kesim makinesi fiyatları oldukça merak edilmektedir.Bu konu hakkında net bir bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü bazı etkenlere göre değişim gösterir.

Mesela kullanılacak alanın büyüklüğü, kalitesi ve sahip oldukları özellikler etkili olan etkenlerin başında yer alır. Piyasada en fazla kaynağı karbondioksit olan cihazlar bulunur. Bu cihazlar ile metal dışındaki tüm malzemelerin kesimi yapılabilir.

Lazer Kesim Makinesi Çeşitleri

Galvo ve masa tipi çeşitleri mevcuttur. Galvo cihazlar ile genel olarak ince ebattaki malzemelerin kesimi yapılmaktadır. Lazerlerinin baş bölümleri hareketsizdir. Yani bulundukları yere sabit bir şekilde konumlanmıştır. Oradan ışınlar gönderir. Kalınlığı 2 mm’nin üzerinde olan malzemelerin kesimi için uygun değildir.

Diğer bir cihaz çeşidi olan masa tipinin lazer başı hareketlidir. Dolayısıyla işlem yapılacak alanın üstünde dolaşır. Genellikle kesme işlemlerinde kullanılır. Her malzeme çeşidi kolay bir şekilde kesilebilir. Lazer kesim makinası fiyatları da haliyle farklıdır. Eğer lazer kesim cihazlarınız varsa https://www.sanayiden.com/lazer-kesim-makinalari bu linki tıklayıp size en uygun olan ürünü bulabilirsiniz.