Diyarbakır E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan ve 79 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen mahkemede tahliye edildi.

leyla

Diyarbakır'da suçlandığı davada, hakkında tahliye kararı verilen HDP Hakkari Milletvekili ve Demokratik Cemiyet Kurultayı Eş Genel Başkanı Leyla Güven, öğleden sonra tutuklu bulunduğu cezaevinden çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve ailesi tarafından cezaevi çıkışında karşılanan Güven, ambulansla evine götürüldü. Cezaevi çıkışında gazetecilere söyleme yapan HDP'li Buldan, "Leyla hanım tahliye oldu. Elbette bu pozitif bir büyüme ancak Leyla hanımın açlık grevi devam ediyor, kendi kararıyla beraber. Şimdi çıktı, konuta gidiyor. Biz de yanına ziyarete gidiyoruz'' dedi.

79-gundur-aclik-grevinde-olan-hdpli-guvene-tahliye-2-_7699_dhaphoto4

LEYLA GÜVEN KİMDİR?

1964 senesinde Konya Cihanbeyli'de doğdu. Annesinin ismi Cevriye, babasının ismi Hacı'dır. Politikaya 1994 senesinde Konya HADEP Şehir İdare Heyeti Aboneliği ile başladı. Konya HADEP Kadın Kolları Başkanlığı, HADEP Merkezi Kadın Kolları İdareyiciliği, DEHAP Parti Meclisi Aboneliği, DEHAP Adana Kadın Kolları Başkanlığı, Adana Seyhan Ufak Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı ve Viranşehir Belediye Başkanlığı yaptı. 26. Yarıyılda Şanlıurfa Milletvekili seçildi. Çok iyi seviyede Kürtçe ve orta seviyede Almanca öğrenen Güven, 2 çocuk annesidir.

DHA