Diyarbakır ’ın Lice ve Hani ilçelerinde evvelki gün başlatılan harekâtlarda, terör teşkilatı PKK üyelerinin kullandığı iki barınak yıkım edildi. Hayat malzemelerinin de ele geçirildiği işlemde, 2012 senesinde İstanbul ’da çalınan ve terör teşkilatı PKK üyelerinin kullandığı bir vasıta, çukura defineli halde bulundu.

1

PKK'lı teröristlerin Lice'de toprağa gömdüğü vasıta bulunduğu yerden çıkartıldı.

Diyarbakır Valiliği ’nden yapılan söylemede, Şehir Jandarma Komutanlığı ’nca, Lice ve Hani ilçeleri dağlık ve kırsal alanında, 5 Şubat 2019 Salı günü saat 20.00 itibariyle jandarma özel harekat timleri, jandarma komando timleri, polis özel harekat timleri ve güvenlik korucularıyla icrasına başlanılan Sancak-113 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Engin Şahin-02 ortak harekâtının, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 22.00 itibariyle zaferle bitirildiği belirtildi.

2

PKK'lı teröristlerin Lice'de toprağa gömdüğü vasıta.

PKK'YA BÜYÜK DARBE!

Söylemede, “Mevzubahisi operasyonel faaliyet esnasında, bölücü terör örgütü üyelerince kış üslenmesi kastıyla kullanılan 2 adet barınak tespit edilmeyi müteakip, kullanılamaz hale getirilmiştir. Bahse mevzu barınak, jelikan bidon içerisinde ve temas araması esnasında 5 adet askeri sırt çantası, 1 adet soğuk abuhava parkası, 1 adet soğuk abuhava pantolonu, 4 adet gaz maskesi, 5 adet gaz maskesi filtresi, 1 adet balistik yelek, 3 adet büyük tüp ve çok rakamda hayat ve teşkilatsal evrak, 100 kg un, 40 kg akışkan yağ, 9 kg salça, 3 adet şemsiye, 2 adet kamuflajlı branda, 1 adet hasır, 1 adet çay termosu, 1 adet su termosu, 3 adet diş macunu, 10 adet kalem, 4 adet diş fırçası, 24 adet lastik yaması ele geçirilmiş, kanıt kalitesine haiz olan silah, cephane ve malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığının yönergeyi gereğince muhafaza altına alınmış, öteki malzemeler yerinde yıkım edilmiştir” denildi.

3

PKK'lı teröristlerin Lice'de toprağa gömdüğü vasıta çıkartılarak yediemin otoparkına teslim edildi.

ÇUKURA DEFİNELİ HALDE BULUNDU

Lice ilçesi Şenlik köyü ile Kurtşeyh Komu arasındaki yol üzerinde yapılan analizlerde çukura defineli bir vasıta bulunduğu belirtilen söylemede, şu ifadelere yer verildi:

“Yol kenarına takribî 40 metre mesafede, üzerine su birikintisi bulunan çukur alanda iş makinası ile yapılan kazı sonucunda, toprak altında defineli gidişatta bulunan ve bölücü terör örgütü üyeleri tarafından kullanıldığı tespit edilen 2012 senesinde İstanbul ’un Silivri ilçesinde çalıntı kaydı bulunan 1 adet beyaz renk araba bulunmuş, Cumhuriyet Başsavcılığının yönergeyi gereğince hadise yeri analiz timince vasıta üzerinde yapılan analiz ve araştırmayı müteakip, yediemin otoparkına teslim edilmiştir. Yol hakimiyet faaliyetleri sonucunda, geçici olarak teşkil edilen 4 adet yol hakimiyet ve arama noktasında misyonlu personel tarafından, 125 kişi ve 15 vasıtanın Jandarma Asayiş Bilgi Sistemi maharetiyle, KİHBİ, UYAP ve ASAL denetlemeleri yapılmıştır. Adli arama faaliyetleri sonucunda, harekât bölgesi içerisindeki 15 ev ve eklentisinde yetkili makamlardan alınan karar uyarınca adli arama faaliyeti hakikatleştirilmiş, hakkında ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ’ kabahatinden aranıyor kaydı bulunan Suriye tebaalı O.C. adlı kişi tutularak Cumhuriyet Başsavcılığının yönergeyi ile nezaretine alınmıştır. Bölgemizde yaşayan yurttaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle gayret kapsamında yürütülen işlemlere çoğalan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir.”

4

Diyarbakır'da teröristlerin çukura gömdüğü vasıta bulunarak çıkartıldı.

İHA