Bağlarçeşme Caddesi'nde saat 21.30 sıralarında Suriye tebaalı bir grup ile semtli arasında hengame nedeniyle münakaşa çıktı. Münakaşa kısa zamanda müzakereye dönüştü.

Münazara sırasında etrafta bulunan bazı vasıtalar ve dükkanlar hasar gördü. Bu sırada yurttaşlar gidişatı polis ekiplerine bildirdi. Münazarada 3 şahıs bıçakla yaralandı. Yaralılar Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralıların sıhhat gidişatlarının iyi olduğu bilindi. Çevik Kuvvet polisleri hadise yerine sevk edilerek, etrafta geniş çaplı güvenlik tedbiri alındı. Polis hadiseyle alakalı olarak Suriye tebaalı 3 kuşkuluyu nezaretine alarak Esenyurt Asayiş Ofis Amirliği'ne sevk etti. Polisin etrafta aldığı güvenlik tedbirleri devam ediyor.

VALİLİKTEN SÖYLEME

İstanbul Valiliği Esenyurt'ta çıkan müzakereye ait söyleme yaptı.

Söylemede, "Esenyurt ilçemizdeki bir düğünde üç yurttaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren üç kuşkulu nezaretine alınmıştır. İlçe Kaymakamlığımız koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve başta Sinoplular Derneğimiz olmak üzere aklıselimli hemşerilerimizin işbirliğiyle provakatif teşebbüsler zafersiz olmuştur. Yaralanan yurttaşlarımız sevk edildikleri sağlık kurumularda ayaktan rehabilitasyon edilerek taburcu edilmişlerdir.

Buna karşın bahsedilen hadisede can veren ya da öldürülen hiçbir kimse olmadığı halde, sosyal medya yoluyla milleti kin ve nefrete sevk etmeye yurttaşlarımız ve yabancı konuklar arasında gerginliğe yol açabilecek provakatif paylaşımlar yapıldığı tespit edilmiştir. Söz mevzusu paylaşımlarda bulunanların tespiti ve haklarında legal harekâtların şipşak başlatılmasıyla alakalı olarak Şehir Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Gayret Şube Müdürlüğü harekete geçirilmiştir. Kamuoyuna hürmetle duyurulur" ifadeleri yer aldı.

s