İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına kadar 1985 yılında kurulan 4.5 milyon TL sermayeli CNR Fuarcılık AŞ ile Ankara merkezli Flap Kongre Hizmetleri AŞ, 7 sene önce yaptıkları bir sözleşme nedeni ile aleyhinde karşıya geldi.

Flap Kongre tarafı “Verilmeyen bir hizmetin parası alındı” derken CNR tarafı, yapılan sözleşme gereği hareket edildiğine muhabere etti.

Hürriyet'te yer alan habere tarafından Taraflar arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmayınca konu yargıya taşındı. Flap Kongre, CNR Fuarcılık’a karşısında 800 bin Euro’luk alacak davası açtı. Bakırköy Ticaret Mahkemesi, alacak davası açan şirketi haklı buldu. Yerel duruşma kararını onadı. CNR Fuarcılık tarafı, kararı Yargıtay’a taşıdı.

TASFİYE SÜRECİ BAŞLADI

Dava dosyasının Yargıtay süreci devam ederken Flap Kongre bu defa CNR Fuarcılık AŞ’nin iflasını istedi. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde geçen şubat ayı sonunda açılan davada karar 13 Temmuz günü çıktı. Duruşma, şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı ile birlikte şirketin tasfiyesine ilişkin işlem de başladı. Şirketin tasfiyesine ilişkin süreci Bakırköy 1. İcra Dairesi yürütecek. CNR Fuarcılık tarafının, anılan karara itiraz hakkı bulunuyor. 

‘YARGITAY’I BEKLİYORUZ’

Konuya ilişkin bir izah etme yapan CNR Fuarcılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, hak sürecinin devam ettiğine sinyâl ederek “Bahsi geçen Ankaralı bir firmaya 8 yıl önce bir yer kiraladık. Yaptığımız sözleşmede mücbir sebep dışarıya iptalin laf konusu olmayacağı net bir şekilde ifade edilmişti. Fakat besbelli mücbir bir sebep olmamasına karşın etkinlikten 3 ay önce, sözleşmeyi iptal etmek istediler. Ve yerel mahkemede dava açıldı. Biz de lokal mahkemede davayı kaybedince Yargıtay’a duruşmalı itirazda bulunduk. Yargıtay da talebimizi kabul etti. Ve 14 Eylül 2021 tarihine gün verdi. Yargıtay’ın alacağı karara kadar hareket edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mahkeme-fuarcilik-devinin-iflasina-karar-verdi/253175