Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında basın toplantısı düzenledi. Ağbal, öğrenim kredisi borcu olan öğrencilerin daha düşük tutarda ve uzun vadeli olarak ödeyeceğini açıkladı.

İşte Bakan Ağbal'ın açıklamalarından satır başları;

Çarpıcı olması açısından özellikle 6,3 milyon borçlu arasında 3,9 milyon vatandaşımızın Motorlu Taşıtlar Vergisi var. Bunların bir çoğu zaten bin liranın aşağısında, bu yüzden vatandaşlarımıza rica ediyorum bu borçları ödesinler. Geniş bir kitle düzenlemeden yararlanacak.

Trafik cezası olan bütün vatandaşlarıza sesleniyorum. Bunların da taksitle ya da yapılandırılarak ödenmesi gerekiyor.

3,9 milyon vatandaşımızın borcu bin liranın altında. Bu da şunu gösteriyor; bizim yapılandırdığımız alacaklar bin liranın altında alacaklardan oluşuyor.
Karayollarından usülsüz geçişlerden dolayı kesilen cezalar var. Bu cezalar da taksitle ödenebilecek.


ÖĞRENCİLERE ÖĞRENİM KREDİSİ MÜJDESİ

Öğrenim kredisi alıp da öğrenim kredisini ödemeyen 580 bin öğrenci var. Bu öğrencilerimize seslenmek istiyorum, bu borçlarını da çok daha düşük tutarda ve taksitle ödeme hakkı verilecek.

Vatandaşlarımızın belediyeye olan borcu da kanunla birlikte düzenlenecek. Belediyelere emlak vergisi borcu olan, su borcu olan vatandaşlarımız da bu kanunun hükümlerinden yararlanabilecekler. 

Tarım Bakanlığımız kooperatiflere kredi veriyor. Bu borçlar da kanunla beraber yapılandırılabilecek. Bakanlığa borçlarını yapılandıran kooperatiflerin üyeleri de bu kanundan yararlanacak. 

Kaynak: Ajanshaber