Mehmed Hakkı ÖZBAYIR - Ersan ERDOĞAN/MANİSA - Manisa'da PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik operasyon sonucunda gözaltına alınan 12 kişinin 10'u tutuklandı.

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, KCK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H'nin eylemleri sonrası 'izinsiz gösteri yapmak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarını işlediği belirtilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Manisa HDP il binası ile Yunusemre ilçe binaları da dahil olmak üzere 13 noktada arama yapıldı. Operasyonda HPD Manisa İl eş başkanları H.A. ve S.T.'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

HPD Manisa İl Eş Başkanları H.A. ve S.T., HDP Yunusemre İlçe Eş Başkanı M.Y.P. ile Şehzadeler İlçe Eş Başkanı S.B., ve diğer zanlılar Y.D., K.T. A.Y., M.Ş.B., M.M.B., A.Ç., A.B. ve M.A. bu sabah saat çıkarıldığı sağlık kontrolü ardından adliyeye sevk edildi. İkisi kadın, 12 şüpheliden 10'u tutuklanırken, A.Ç. adli kontrolle, M.A. adlı kadın ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.