MANİSA'da 48 yaşındaki Z.G., sekreter olarak bir süre çalıştığı şirketin genel müdürü H.O.'nun cinsel tacizine uğradığını iddia ederek yaptığı şikayete, takipsizlik kararı verilmesine itiraz etti.
Manisa'da bir şirkette sekreter olarak çalışan Z.G., geçen 19 Şubat'ta, önceki işyeri olan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir şirketin Genel Müdürü H.O.'nun cinsel tacizine uğradığını ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Z.G., bir süreliğine de Manisa OSB'de yer alan şirketin önünde 'taciz nöbeti' tuttu. Ardından eylemini sonlandırdı. Cumhuriyet Savcılığı ise, geçen 20 Nisan'da taciz soruşturması kapsamında takipsizlik kararı verdi.
Tacize uğradığı iddiasında ısrarcı olan Z.G., bugün avukatı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile birlikte Manisa Adliyesi'ne giderek karara itiraz etti. Adliye önündeki basın açıklamasında tacize uğradığını iddia eden Z.G.'ye CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de destek verdi.
CHP'Lİ BİÇER DE DESTEK VERDİ
İtiraz dilekçesinin verilmesinin ardından konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. CHP'li Tur Yıldız Biçer de Z.G.'nin sonuna kadar yanında olacaklarını belirtti.
İtirazla ilgili bilgi veren Z.G.'nin avukatı Dicle Arar ise, "Daha önce yaptığımız başvuruda 'kovuşturmaya yer yok' kararı verildi. Yasal çerçeve içerisinde itirazımızı yaptık. Şimdi soruşturma dosyası sulh ceza hakiminde. Yapılan inceleme sonrasında ya itirazımız reddedilecek ya da soruşturma tekrar başlayacak" dedi.