Manisa'da yaşayan 81 yaşındaki Nevin Alparsalan hızla aldığı kilolardan sonra karnının ağırması şikayetiyle doktora gitti. Doktorlar ise karşılaştıkları manzara karşısında şok oldu. Karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastenede bir sonuç alamadı. Daha sonra gittiği 9 Eylül Üniversite Hastanesi'nde ise vücudunda 10 kilo tümör olduğu tespit edildi.

Alparslan, Manisa Özel 8 Eylül Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Karataş, Kadın Doğum Uzmanı Süleyman Emre ve Operatör Doktor Papy Kılongo Mulaılwa tarafından acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren ameliyata 50 kilo giren Alparslan'ın karnından 33 santimlik 10 kilo 325 gram kitle çıkarıldı. Ameliyatın ardından Alparslan'ın 3 gün sürecek tedavi sonunda sağlığına kavuşması bekleniyor.

Alparslan'ın karnındaki şişliği kilo alması şeklinde yorumladığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı İbrahim Karataş, şöyle konuştu: "Bunun fizyolojik bir durum olduğunu düşünmüş. Ağrının artması nedeniyle bir kaç hastane dolaşmış ancak bir şekilde saptanmakta zorluk çekilmiş. Ama bizde yapılan tetkiklerde 3 gün içerisinde sonucu kesinleştirdik. Acil ameliyat kararı aldık. Mide, bağırsak sistemine ve damarlara baskı yapıyordu. Kalp fonksiyonlarını olumsuz etkiliyordu. Bu kitle bir süre daha böyle gitseydi hayati fonksiyonlarını etkileyecek duruma gelecekti. Yumurtalık kaynaklı, yaşlı bayanlarda sıkça gördüğümüz tümöral bir kitle. Teyze biraz ihmal etmiş o yüzden çok fazla büyümüş. Bu boyutlara gelmesi pek olası değil."