Milletlerin Demokratik Partisinin HDP Mardin'de reelleştirdiği aday tanıtım buluşmasında, terör örgütü PKK'yı ve teröristleri methedici mahiyette marş okundu, can veren teröristler için hürmet duruşunda bulunuldu.

Bir düğün salonunda tertip edilen buluşmada, HDP'nin tanımladığı belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı.

Buluşmaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Mardin Milletvekilleri Mithat Sancar, Pero Dündar, Ebru Günay, Tuma Çelik, HDP Megakent Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk ile adaylar ve partililer katıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'YI VE TERÖRİSTLERİ METHEDİCİ MARŞ SÖYLENDİ

Buldan'ın konuşmasından evvel can veren PKK'lı teröristler için hürmet duruşunda bulunuldu ve terör örgütü PKK'yı ve teröristleri methedici mahiyette marş söylendi.

Buldan, yaptığı konuşmada, esas amaçlarının, demokrasiyi mahallîden kuvvetlendirerek şehirleri milletle beraber idaremek olduğunu korundu.

Buldan, şöyle konuştu:

"Mardin'i Kürtler, Araplar, Ezidiler, Süryaniler, Mıhallemiler, bayanlar, gençler ve işçiler idareyecektir. Sizler idareyeceksiniz, HDP idareyecek ve HDP bunun önünü açacaktır. Tıpkı tercih sloganımızda dediğimiz gibi, belediyelerimizin olduğu her yerde milletle beraber bu belediyelerimizi bir defa daha almanın ve bunun bir seferberlik ruhuyla bu çalışmaları başlatmanın bugün Mardin'de startını hep beraber veriyoruz." Anadolu Ajansı