Mardin'de bulunan Derik-Kızıltepe karayolunun Derik ilçesi tarafında Tepedağ köyü yakınlarında, hain teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonrasında meydana gelen patlamada, 3 asker şehit olmuş, 5'i asker, 2'si korucu 7 güvenlik görevlisi yaralanmıştı. Yaralılar, Derik, Kızıltepe ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırılarak, tedavi altına alınmıştı.

Yaralı askerlerden biri kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu. Patlamada şehit sayısı 4'e yükseldi.

4 asker ve 2 korucunun tedavileri sürüyor.

Mardin Valiliği patlama sonrasında şu açıklamayı yaptı,
"Derik Mardin Karayolu'nda bulunan Ilıca Mahallesi Civarında 26/09/2016 Pazartesi günü saat 08.30 civarında Mayın ve EYP araması yapan aracın geçişi sırasında Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 3 askerimiz şehit olmuş ikisi ağır olmak üzere 7 personelimiz yaralanmıştır.

Yaralılar süratle Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastaneleri'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış olup halen tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."