Aynı balıkçı barınağında geçtiğimiz yılda da bir yangın çıktığı ve 1 kişinin yanarak vefatı ile sonuçlanan yangında 6 teknenin daha kül olduğu öğrenildi. 

Bu olayın hukuki boyutu ile ilgili açıklama yapan Avukat Kaan Özçelik tesislerde ve teknelerdeki gerekliliklerden bahsetti.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Av. Kaan Özçelik “Yangının meydana geldiği yer Marina Dragos olarak adlandırılsa da resmi olarak bir marina değil. Balıkçı barınağı olarak geçiyor. Gerek Balıkçı Barınakları Yönetmeliği’nde gerekse Tersane, Tekne İmal Ve Çekek Yerleri Hakkında Yönetmelik’te, bu tesislerde yangın ihbar ve ikaz sistemleri ile yangın söndürme cihazlarından oluşan yangın önleme istasyonlarının, yangın söndürücüleri ile ilk yardım üniteleri ve teçhizatların her an kullanıma hazır olarak bulundurulması gerektiği düzenlenmiştir.” Dedi. 
 
Ayrıca konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında Avukat Özçelik aynı bölgedeki her iki yangına da değinerek 25.01.2020 tarihindeki ve 26.07.2021 tarihindeki yangınlarda işletme tarafından yangına uygun zamanda yeterli müdahalenin yapılıp yapılmadığı maddi zararın tazmini hususunda büyük önem taşıyor. Eğer yangına müdahale hususunda işletme tarafından gerekli müdahale yapılamamışsa, yangının kaynağı ne olursa olsun yangına sebebiyet veren değil ama yangından zarar gören tekne maliklerinin zararının tazmini için Yargıtay “olayda yangının başlamasına sebebiyet veren davalı tekne işleteninin % 20 oranında, yangını önlemek için yeterli önlemi almayan ve yangının yayılmasına neden olan marina işleticisinin ise %80 oranında kusurlu bulunduğu” şeklindeki yerleşik hale gelen görüşünü uyguluyor.” dedi.