Marker Kalem

Marker kalem, kâğıda yazmak için sıvı mürekkep veya boya kullanan bir yazı aracı türüdür. Marker kalemler genellikle kalıcı olmayan malzemelerden yapılır ve kolayca silinebilir. Çeşitli renklerde, boyutlarda ve stillerde gelirler. Bunlara keçeli kalemler, yumuşak uçlu renkli kalemlerde denebilir.

Marker Kalem Nedir, Ne İşe Yarar, Hangi Adlarla Anılır?

Fırça kalemi olarak da adlandırılan bir marker kalem, yazmak veya çizmek için ince bir uç kullanan bir kalemdir. Şekil ve boyut olarak tükenmez kaleme benzer, ancak kartuş mürekkep topakları yerine sıvı mürekkeple doldurulur. Mürekkep, kontrol edilmesi kolay ince bir çizgi sağlayan kılcal hareketle kalemin dar noktasından çekilir.

Marker kalem kullanmak için önce kapağı çevirerek ve mürekkep kartuşunu çıkarın. Kartuşu doldurmak için iyice çalkalayın ve istediğiniz renkte mürekkeple yeniden doldurun. Kapağı tekrar vidalayın ve kaleme geri yerleştirin. Son olarak, klipsi kalem gövdesine yeniden takın. Bu kalemlerin günümüzdeki kullanımı oldukça yaygındır. Dolayısıyla birçok alanda aktif olarak kullanılırlar. En kaliteli marker kalem ürünlerine göz atmak için https://www.guvensanat.com/marker-kalem sitesini ziyaret edebilirsiniz.