İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine 'Market Tedbirleri' konulu genelge yolladı.

Cuma gününden itibaren zincir ve süper marketlerde gerekli temel ihtiyaç ürünleri dışarıya mahsul satışı yapılamayacak. Bu ürünler, alkollü ürünün yanı sıra elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye gibi malzemeler olarak sıralandı.

Ancak sosyal medyada sigara satışına karşın de bir kısıtlama geleceği konusu gündem oldu. İçişleri Bakan Yardımcısı ve bakanlık sözcüsü İsmail Çataklı, ''Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor'' sorusuna cevap verdi.

Çataklı, market önlemlerine karşın son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti. Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

Alınan tedbirlerin canlı bir süreç içerisinde gerçekleştiğini vurgulayan Çataklı, ''Nerelerin kapanıp kapanmayacağı, cumartesi - pazarın aynısı bütün kapanma sürecine yansımış oldu'' açıklamasında bulundu.

Yeni bir genelgeyle hangi ürünlerin alınıp satılabileceğini belirlediklerini ve amacın topluluk oluşmasını engellemek olduğunu açıklayan Çataklı, ''Online alışverişlerle ilgili koşul şu an söz konusu değil'' dedi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Market-genelgesinde-sigara-yasagi-da-var-mi/249953