Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Asilzade’dan özür diledi.

Ağar, “Tüm eleştirilere yargı veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi laf konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

Soylu, bugün Sedat Peker'in hakkındaki iddialarına karşın yaptığı açıklamada, Ağar'ın Yalıkavak Marina için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır"  sözlerine ilişkin olarak, "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır.  Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye değil"  demişti.   Mehmet Ağar başta konuştu: Burası döviz makinası, devlet beni araştırabilir

Sözcü TV'de konuşan Ağar, Cumhuriyet’in ulaştığı Mansimov'un sorgu kaydında yer alan ifadeler üzerine de açıklamalarda bulundu. Ağar, “Pensilvanya’ya Mansimovla birkaç kere gittik. Devletin bilgisi vardı” dedi.  Öztrak'tan Bakan Aristokrat'ya: Ağar'ın bakanlığınızdaki yeni görevi nedir?

Yalıkavak Yat Limanı için "Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" diyen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar sözleri nedeniyle Emniyet teşkilatından ve İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat’dan özür diledi. Ağar, “Bütün eleştirilere adalet veriyorum. Olayın kızgınlığından dil sürçmesi laf konusu. Benim bu tabiri kullanmam fevkalade yanlıştır. Bütün meslektaşlarımı incittiğimi düşünüyorum, kalbi özür diliyorum” dedi.

Mehmet Ağar devamında, "Bilhassa Sayın içişleri Bakanı sahiden fazla takdirle kendisini takip ediyorum. Lüzum  terörle mücadelede gerek organize suçlarla mücadelede gerekse teşkilata verdiği güven dolayısıyla fevkalade başarılı atama sürecini devam ettiriyor. Allah da uzun yıllar devam ettirsin. Devlet her konuda terör, organize suçlar konusunda olsun baştan vaziyete etken. Mutlak şekilde hak ve hukukun tesisi yönünde son derece işine düşkün. O bir kızgınlıkla nasıl olursa olsun ağzımızdan çıkan bir söz oldu. Ertesi gün gazetede çıktıktan sonradan rahatsız oldum. Saygı Beyi de aradım. Kendisine de buradan teşekkür ediyorum. Bir haber namusu, kalem namusu olan  bir gazeteci. Bu konuyu da  fevkalade yerinde bir şekilde aktardı.  Fakat buradaki kusur benim. Dolayısıyla tüm meslektaşlarımdan özür diliyorum. Sayın Bakan'ın liderliğinde Emniyet Genel Müdürü'yle, en ufak polis memuruna dek cansiperane bir mücadele sergiliyorlar. Bu emeği  görmezden gelmek hele benim için asla laf konusu olamaz. Dolayısıyla insan işte ne dek tecrübeli de olsa sinirle kusur yapıyor. Hatamı kabul ediyorum" diye konuştu.

Ağar'dan Yalıkavak Marina'nın yönetimine ilişkin izah etme

Sözcü TV’den Erdoğan Aktaş’ın sorularını yanıtlayan Ağar, tekrar yat limanı konusundaki, "Bir devlet başkanı rica etti ben de bu görevi kabul ettim" açıklamasına ilişkin olarak da, "Pek yok, orada bir hatalı anlaşılma olmuş, Saygı Bey'i tenzih ederim. Hemen mesele şudur, ben 25 sene olmuş devletten ayrılalı. 15 sene siyasette, bazı büyük holdingler yönetim kurulu üyelikleri her zaman önerge ettiler. Hiç birini kabul etmedim etmem de. Ancak burada benim söylediğim şu, iki devlet başkanımız Cumhurbaşkanımız ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı arasında kardeşliğe yakın bir ilişki var. Zaten merhum Aliyev'den bu yana iki ırk iki devlet bir ahali anlayışı var. Dolayısıyla son Karabağ olayı çıktığı gibi kardeşlik doğaüstü gelişti. Bunun öncesinde Türk-Azerbaycan kardeşliğini sarsmaz bir biçimde güçlendirecek şekilde Marina sahiplerinin isteği üzerine ben bu görevi kabul ettim. Türk özel sektöründe hiçbir görevi kabul etmedim. Bunu kabul etmemin sebebi, Türkiye ile Azerbaycan var olan kardeşliğinin pekişmesi amacıyla kabul ettim. Buradaki teklif de yalnızca marina sahiplerinden gelmiştir. Yoksa başka bir önerge laf konusu değildir. Dolayısıyla böyle bir konu da söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Mehmet Ağar'dan Fethullah Tebessüm Eden ziyareti açıklaması: Gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır

Mübariz Gurbanoğlu'nun kendisini Fethullah Gülen'i ziyarete götürdüğüne ilişkin iddiasına da yanıt veren Ağar, "Şu kadar söyleyeyim, kapatacağım çünkü bir yerde ekmek tuzlu yemişsiniz geçmişte. Bugün de hapis hayatında yanıtlamak imkanı olmayan bir kişiye fazla bir şey söylemem. İleride cezasını bitirir nasip olursa o vakit her şey konuşulur. Fakat hemen şu kadarını anlatmak zorundayım. kendisi her zaman oraya gitmiştir cümbür cemaat bilir. Bir seferinde beraber gittik. Benim gidiş gelişimden devletin bilgisi vardır.  Bu kadar söyleyeyim kapatalım" dedi.

Mehmet Ağar'dan Sedat Peker'e: Yüreği yeten kazanç Türkiye'ye

Ağar, hakkında bazı iddialarda yer alan organize kabahat örgütü lideri Sedat Peker'e yönelik de, "Orada benim söylediğim şudur. Bu şahısla benim muhatap olmam söz konusu değildir. Önderlik  falan basit meslek değildir, mensubudur diyelim. Bu konuda söyledim, benim dokunulmazlığım yok bir şeyim yok. Devlet her türlü araştırmayı yapar. Zaten kendisinin bu sözleri üzerine bayram sonrası avukatım vasıtasıyla da yargıda zorunlu müracaatlar yapacaktır. Yüreği yeten kazanç Türkiye'ye. Bu konuda hesabı olur. Ben bu konularda muhatap olmam laf konusu değildir.  Avukatlarım zorunlu girişimleri yargı nezdinde yapacaklardır" sözlerini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Ağar, iş insanı Mübariz Mansimov'u korkutma ederek Yalıkavak Marina'yı aldığı iddiasıyla olarak dün Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e açıklamalarda bulunmuştu. Ağar Öztürk’e verdiği röportajda, “Ben alnı açık gezerim. Böyle olduğumu devlet de, ahali de bilir. Benden, ehli namus olan, ehli vatan olan kimse davacı olmaz. Lakin son dönemlerde Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve PKK siteleri  marina ve benimle ilgili yalan haberler üretiyor. Bunlar karşılık bulmuyordu. Hemen ayrı taktikler uygulanıyor. Beni gündeme getirmelerinin asıl nedeni de bizi buradan uzaklaştırmak. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek. Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Aristokrat ise bugün Sedat Peker'in hakkındaki iddialarına rağmen yaptığı açıklamada, Ağar'ın Yalıkavak Yat Limanı için kullandığı “Bugün eğer mafya buraya giremiyorsa bizim burada olmamızdandır" ifadesine tepki göstermiş; "İnşallah saygısız gazetecinin çarpıtmasıdır.  Benim devletim Libya’ya ve Karabağ’a çökülmesine fırsat vermedi. Kıytırık bir marinaya mafya bozuntularının çökmesine fırsat vermez. Türkiye eski Türkiye yok" demişti.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mehmet-Agar-Icisleri-Bakani-Soylu-nun-aciklamasinin-ardindan-ozur-diledi/250328