Gaziantep Futbol Kulübü'nde başkan Mehmet Büyükekşi, görevini Cevdet Akınal'a bırakacağını açıkladı.

Süper Lig ekiplerinden Gaziantep'in kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi'nin görevini Cevdet Akınal’a bırakacağı bildirildi. Büyükekşi, yazılı açıklamasında, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş’nin herzamanki genel kurul toplantısının yarın yapılacağını belirtti.

İki yıldır sürdürdüğü görevini Cevdet Akınal’a devredeceğini aktaran Büyükekşi, kulübün şehir halkı ile bütünleşmesi konusunda manâlı işler başardıklarını ifade etti. Mehmet Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Süper Lig'deki birincil yılımızı 18 ekip aralarında 46 puanla 8. sırada, 21 takımın yarıştığı ikinci yılımızı da 58 puanla 9. sırada tamamlayarak ligin güçlü ve daimi ekipleri arasında yer aldığımızı ispatladık. Zirveyi ve Avrupa’yı hedefleyen bazı olduğumuzu gösterdik. Ligin bitmesine 3 hafta kalana dek beşincilik iddiamızı sürdürdük. Lüzum geçtiğimiz sezon, gerekse de bu sezon küme düşme stresini hiç yaşamadık. Bu sezon dört büyük kulüp ve bizim dışımızda ligde yer alan her dört kulüpten üçü son üç haftaya değin küme düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Biz düşme tehlikesi barajına hiç girmedik"

"İNCE ELEYİP SIK DOKUDUK"

Kulübün parasal olarak iyi yönetildiğini bildiren Büyükekşi, "Süper Lig'e yeni çıkmış, borçsuz bir kulüp teslim aldık. Uyguladığımız parasal politikanın sonucu olarak bizden önce yapılan transferlerin ileriki aylara yayılan ödemelerini vaktinde yaptık. Başarılı transferlerle takımımızı daha da güçlendirdik. Finansal politikamızda, deyim yerindeyse ince eleyip sık dokuduk. Bütçenin en bereketli, yararlı bir şekilde harcanması için çaba gösterdik. Parasal konulardaki bütün tasarruflar idare kurulumuzun iki taraflı kararı doğrultusunda yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi, ligde sürekli hakem hatalarıyla karşılaştıklarını savunarak, "Deyim yerindeyse bir taraftan karşı taraf takımla, bundan başka da hakemlerle mücadele edecek duruma değin geldik. Birçok maçta hakem hataları alışılmışlık haline geldi. Bu sezon hakem hatalarından dolayı 11 puan kaybettik. Oysa hakemlerimizin hatalı veya anlaşmazlığa neden olan kararları bizi yolumuzdan döndürmeye, hedefimizden şaşmamıza yol açmadı. Her şartta zirveyi hedefledik." değerlendirmesinde bulundu.

Transfer dönemlerini bereketli geçirdiklerini ve ses getirecek transferler yaptıklarını vurgulayan Mehmet Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Görevde bulunduğumuz süre baştan başa yaptığımız transferlerle daima kulübümüzün adından laf ettirmeyi başardık. İki sene önce Süper Lig’e yeni çıkmış bir takım olmamıza rağmen kısa vakit içerisinde kadro kalitemizi yakaladık ve en önemlisi iskelet kadromuzda istikrarı sağladık. Dünyanın bir ucunda yaşayan futbolsever, 'Gaziantep Kevin Mirallas’ı' almış diye arkadaşlarıyla konuşuyor. Şayet o lahza şehrimizi internet üzerinden araştıran bir insan, merak edip ardından Türkiye’ye kadar gelebiliyor."

"BU BİR SANCAK YARIŞI"

Büyükekşi, sezon her tarafında çoğu rekor elde ettiklerini açıklama ederek, şunları aktardı:

"Bu sezonki performansımızla 17. hafta sonunda lig liderliğine değin yükselmeyi başarmış bir takım oluşturduk. tekrar tekrar 21 karşılaşmada gol atma, 15 maç yenilgisiz süratli, iç sahada bir yılı aşkın bir zaman yenilmeme rekorlarını her zaman elimizde tuttuk. Rekorların takımı olduk. Bunlar da Gaziantep şehrinde yaşayan her vatandaşımızın belki de işine giderken bile mutlu olmasını karşılayan olaylar oldu. Engebeli pandemi koşulları göz önüne alındığında, şayet ilk beş hedefimizi gerçekleştiremedik ama çoğu alanda taraftarlarımızın gurur duyacağı bir takım izlettik. Bunun için fiilen fazla mutluyum ve bu başarıların daha da iyilerini kazanacaklarına en minik şüphem bulunmuyor. "

Büyükekşi, "Bu bir hizmet yarışıdır, bayrak yarışıdır. Derhal bu onurlu, onurlu bayrağı iki yıldır kulüp yönetiminde birlikte çalıştığımız kıymetli arkadaşım Cevdet Akınal’a teslim ediyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kulübümüzün ve şehrimizin menfaatine olan her konuda özveri ile çalışmaya devam edeceğiz." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Büyükekşi, Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş’nin ast olduğu Gaziantep Futbol Kulübü Derneği’nin genel kurul toplantısının ise salgın sebebiyle ileri bir tarihte gerçekleştirileceğini bildirdi.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mehmet-Buyukeksi-baskanligi-kime-devrediyor/250800