İstanbul'da bir vakittir rehabilitasyon gören Mehmet Öz'şöhret babası şöhretli kalp cerrahı Mustafa Öz yaşamını kaybetti.

mustafaoz

MUSTAFA ÖZ KİMDİR?

Mustafa Öz, 3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır ’da doğmuştur. Annesinin ismi Fatma, babasının ismi Mehmet ’dir. Şöhretli kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz‘şöhret babasıdır. Devlet parasız yatılı mekteplerinde okuyarak 1950 senesinde İÜ Tıp Fakültesini de burslu tamamladı.

Mecbur hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra, her yere asistanlık için danıştı. Hiçbirinden pozitif bir yanıt gelmeyince kendi imkânlarıyla hiç dil öğrenmediği Amerika Birleşik Devletlerine gitti. Kısa zamanda İngilizceyi bildi. Yüksek ihtisasını Cleveland‘da Doctor ’s Hospital ’da yaptı, 1959 ‘da genel cerrah ünvanını aldı.

1960 ‘da Atlanta Emory, Üniversity Hospital ’de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı bitirdi. Philedelphia ’da Jefferson Medical School ’un Medicine Center of Delaware ’de cerrahi eğitim direktörlüğünden, Prof olarak başkanlığa kadar yükseldi.

ABD ’de 54 sene kaldıktan sonra Türkiye ’ye döndü. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı. Florence Nightingale Sağlık Kurumu‘nde çalıştı. Özellikle osefajektomi sınan ameliyatı Türkiye ’de en iyi icra eden hekimlerden biridir.

Mustafa Öz, 1959 senesinde Suna Atabay ile evlendi. 11.Haziran 1960 tarihinde oğlu Mehmet Öz doğdu. Daha sonra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu oldu.