Mersin Limanı'ndaki operasyonda 150 kilo daha kokain ele geçirildi, uyuşturucu miktarı 1 ton 300 kilograma çıktı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, Ekvador'dan Mersin Limanı'na getirilen muz yüklü konteynerlerde 150 kilogram daha kokainin bulunmasıyla operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarı 1 ton 300 kilograma yükseldi, 5 zanlı gözaltına alındı.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünden yapılan açıklamaya tarafından, 16 Haziran'da 1 ton 150 kilogram kokainin ele geçirildiği operasyonun gerisinde Müdürlüğe bağlı NARKOKİM ekipleri, aynı sevkiyatla getirilen diğer muz yüklü konteynerleri de aradı.

Narkotik sensor köpeklerin de kullanıldığı çalışmada konteynerdeki muz kolilerine gizli 150 kilogram daha kokain bulundu.

Operasyonun ikinci safhasında bulunan paketlerle ele geçirilen kokain miktarı 1 ton 300 kilograma çıktı.

Ekipler, uyuşturucuyla ilgili 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Zanlıların sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ilk operasyonun Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a, seslenerek “Kim ya da kimler bu kokain sevkiyatının içerisinde yer almışlar? Sahipleri ve ortakları kimlerdir? Lütfen bu soruların cevabını bir kere olsun kamuoyuna açıklayın. Bu değin büyük bir kokain sevkiyatının ülke içinden yardım olmadan yapılamayacağı en iyi bilmesi gereken kişilerden biri sizsiniz” çağrısı yapmıştı.

Kaynak: www.patronlardunyasi.com URL: https://www.patronlardunyasi.com/haber/Mersin-Limani-na-gelen-muzlardan-kokain-cikti/251970